Week 9: eentje met 9 bollen aub

Hallo Leonners,

Al 9 weken zijn we weer met elkaar onderweg. En om dat aardenwerk jubileum te vieren, smijten we er een volgende klassieker tegenaan: we rijden richting Tatomium!

Wie de 9 bollen graag van heel dichtbij wil aanschouwen, verzamelt om iets voor 9u voor een tocht van 102 kilometer met een voornamelijk noord-zuid orientatie voor het eerste deel, gevolgd door, u raadt het, zuid-noord voor het tweede deel. Dit is natuurlijk zeer kort door de spreekwoordelijke bocht, want er is een mooi evenwicht tussen krinkelkronkelbaantjes, jaagpad en fietsostrade. Ook aan bezienswaardigheden geen gebrek: er zijn passages langs de Japanse Toren, het Chinees Paviljoen, het Amerikaans theater, het historisch centrum van Mechelen, en natuurlijk Tatomium zelf. En voor zij die jaloers zijn op de profs die fijn wat hun kuiten kunnen opspannen in Luik-Bastenaken-Luik, ook deze rit heeft een paar hoogtemeters. De Wilgenbaan na de passage in Grimbergen is wellicht de langste klim.

Voor al dit lekkers in Tatomium XL: GPX hier.

Maar bij een beetje helder weer zijn die 9 bollen al van veel verder te zien. Als ik mij goed herinner, is er een punt op de Kleine Baan in Eppegem (Zemst) waar je over de velden en de verre bomenrijen heen Tatomium mooi kan zien schitteren. Dus wie daar genoegen mee neemt, en ook een aantal bezienswaardigheden minder kan verdragen, verzamelt om iets voor 10u voor een tocht van 73 kilometer in minstens even fijn gezelschap! GPX voor Tatomium M daar.

Kijken we wat verder dan komende zondag in de toekomst, dan biedt de kalender nog een aantal bijzonder fijne speciallekes. Van 23 tot 26 mei plannen we een lang weekend naar de Vogezen te gaan, waar onze parcoursbouwer met veel plezier/leedvermaak weer enkele prachtige toertochten van allerlei pluimage te voorschijn zal toveren. We openen de inschrijvingen nu! Stuur een mailtje naar davy[at]bikeleon.be als je mee wil. Die inschrijving wordt dan definitief als je 100 euro overschrijft op het Bike Leon rekeningnummer (BE08 9731 9173 7813) met vermelding van je naam. Ook handig om te vermelden in de mail of je een auto ter beschikking hebt, en hoeveel personen en/of fietsen daar op/in/aan passen. En wanneer je denkt te vertrekken en terug te keren; idee is om vrijdag, zaterdag en zondag te fietsen, maar er kan dus al op donderdag vertrokken worden.

En zoals beloofd, hebben we naarstig naar een nieuwe datum voor de verbroederingsrit met Klub Noord gezocht, en dit is ‘m geworden: zondag 2 juni. Meer details volgen later.

Maar dus eerst eentje met 9 bollen voor mij aub. Tot zondag!

Davy