Week 20: Allemaal helden!

Hallo helden van de Leon,

want dat zijn we toch allemaal wel een beetje, ieder op zijn eigen manier. Deze nieuwsbrief staat dan ook vol van de helden. In de eerste plaats de dappere deelnemers aan de Zurenborgkoers, die trots onze clubkleuren verdedigden afgelopen vrijdag. En met succes, want in de B-reeks combineerden Tom VR en Peter VDH hun mooie 7e en 12e plek tot een 3e plaats in het clubkampioenschap! Proficiat! En Peter slaagde erin als laatste binnen dezelfde ronde als de winnaar de finishen, wat hem de “patattenprijs” opleverde (zeer letterlijk te nemen). In de A-reeks finishten in een rotvaart respectievelijk Kasper  op een 21e en Joren op een 24e plek, in een zeer sterk bezet peloton. Proficiat!

 

Ook helden in spe, zij die komende zaterdag de bedevaart naar gesneuvelde held Frank VDB ondernemen. Het roadbook staat quasi op punt, de fourriers staan te popelen om hun goede zorgen over de randonneurs uit te spreiden en het weer lijkt enigszins OK te worden. Alle ingrediënten om er een topdag van te maken. Zij die de terugkomst aan Bar Leon willen meemaken om te klinken op de rit, vatten daar rond 21u post, dat is momenteel het finish uur volgens het ideale uurschema.

Nog een andere categorie helden zijn die van de  muzikale soort. Afgelopen dinsdag stond The Boss er, vanaf donderdag o.a. Lenny Kravitz, Foo Fighters en PJ Harvey. En ook de kleuren van Bike Leon zullen er op zondagvoormiddag te bewonderen zijn, want de lange rit (start om 9u) passeert langs Werchter! Ergens halverwege de 107 km (GPX hier) zie je aan je linkerzijde de hoofdingang, en op de baan moet je misschien wat laveren tussen de dan reeds behoorlijk uitgeputte of nog steeds benevelde jeugd-van-alle-leeftijden. Laveren is ook het codewoord voor de rit in zijn geheel, want er zit behoorlijk wat draai- en keerwerk in. Het enige stuk geschikt voor een sprintje lijkt me dan langs het kanaal Leuven-Dijle, van Boortmeerbeek over Kampenhout-Sas naar Tildonk. De kortere rit (start om 10u) van 73 km (GPX daar) gaat tot Rijmenam en passeert ook de muzikaal klinkende dorpen Onze-Lieve-Vrouw-Waver en Sint-Katelijne-Waver.  In deze rit is er een sprint mogelijk op de fietsostrade richting luchthaven van Deurne.

Tot zaterdag of zondag!

Davy

Foto credits: https://studio62.pic-time.com/-zbskoers2024/gallery