Week 8: Omsingelen – en bloesems!

Beste Leonners,

er is wat minder goed nieuws, er is goed nieuws en er is nog meer goed nieuws!

Laten we dan maar beginnen met het minder goede nieuws. Hoewel we het met veel bombarie hadden aangekondigd en ook al quasi een jaar geleden vastgelegd, bleek zondag 14 april 2024 toch niet zo’n geschikte datum om te verbroederen/verzusteren met Klub Noord. Het zou resulteren in slechts een heel beperkte delegatie van hunnentwege, wat dan het doel wel schielijk zou voorbijschieten. Er wordt echter naarstig naar een nieuwe datum gezocht, die we hopelijk kortelings kunnen mededelen!

Over naar het goeie nieuws dan: natuurlijk wordt er komende zondag wel gefietst! Ondertussen is het ook een jaarlijkse gewoonte om met Bike Leon een omsingeling te plegen van Nijlen, een gemeente die volgens Wikipedia zijn eerste bewoning ten tijde van het Gallo-Romeinse Rijk moet gehad hebben, en met die naam in 1146 voor het eerst in de boeken verscheen.

De rit voert jullie over rustige en wreed schone boerenbaantjes. Zij die de omsingeling in 73 km willen uitvoeren, vertrekken om 10u (gpx hier). De vroege vogels die om 9u vertrekken, kunnen de omtrekkende beweging van 100 km doen (gpx daar). Nick voorziet het snelle stuk als volgt: start aan de kruising van de Kleine Nete met het Albertkanaal, finish aan het Netekanaal. Dit segment loopt deels langs de Kleine Nete, maar maakt een paar haakse bochten en bevat ook een brug; voor ieder wat wils dus!

Zoals gezegd, nog meer goei nieuws: Een nieuwe maand, een nieuw Bike Leon Avontuur. Op zaterdag 20 april verkennen we de heuvels van Haspengouw. Gravel of asfalt. Kort of lang. Bloesem of vruchtbeginsel. Veel keuze die dag! Nick heeft vier ritten voorzien: 60 of 100 km op de gravelfiets en 100 of 150 km op je racemachien. Vertel dus niet aan het thuisfront dat je tegen een schappelijk uur thuis zult zijn. 

Het start- en eindpunt is voorzien aan Café Coureur in Borgloon. Daar kan achteraf de uiterlijke en innerlijke mens opgekalefaterd worden: er zijn douches, eten en drinken. We vertrekken aan Bar Leon om 9 uur. We maken nog een whatsappgroepje om verder af te spreken. Jan denkt een vervoersregeling uit.

Wil je graag mee? Spreek Jan aan of contacteer hem telefonisch en je belandt vanzelf in het voornoemde whatsappgroepje. Of stuur een mailtje naar davy[at]bikeleon.be en je wordt verder op de hoogte gehouden. Geef zeker aan of je vervoer nodig hebt, dan wel zelf wil rijden. In dat laatste geval ook opgeven hoeveel extra fietsen en/of personen er met jou mee kunnen (heen en/of terug).

Veel plezier de komende ritten!

Davy, Kurt S, Jan, Nick

PS: wie naar een verslag van vorige week zoekt, is er aan voor de moeite. Misschien hier dan toch kort in steno:

    • Kasseien
    • Mooie opkomst: 18 personen in 2 ploegen
    • Zon op het terras
    • Koers op verplaatsing
    • Pittige maandag