Week 27 : Hé Tervuren. En ook : Hé Gent

Dag Leonners,

Vorig jaar gingen we met een aantal mensen een avondje naar de zesdaagse van Gent. Dat was fijn, volgens de aanwezigen. En dus kwam de vraag om dat opnieuw te doen. Dat kan! Wie interesse heeft om op vrijdag 18/11 mee te gaan : mailtje naar tom@bikeleon.be . O ja, en 25€ overschrijven op het Bike Leon rekeningnummer, dat ook (BE08 9731 9173 7813). Mailen zonder overschrijving is geen inschrijving. De ticketverkoop gaat nogal snel blijkbaar, dus deadline  om in te schrijven is donderdag 01/09.

Wordt er zondag gefietst? Uiteraard! We hebben zoals steeds twee routes, kort van 70 km (GPX hier) en lang van 125 km (GPX daar). De route van 125 km brengt je helemaal tot in het museum van Tervuren. Er zitten wat hellingen in, maar Galibier-steil wordt het nooit. Kasseien worden zoveel mogelijk vermeden. Elke kilometer bergop wordt beloond met een fantastisch vergezicht. Je zal er even gelukkig van worden als de heren op onderstaande foto. Beloofd!

Nog wat navigeer- en dagtriptips voor de lange route (dank, Nick)

  • km 3 : vertrek langs de fietsestrade naar Mechelen
  • km 23 : na de passage langs station Nekkerspoel neem je de tunnel aan de linkerkant. Blijf in de tunnel op het fietspad aan de linkerkant van de weg. Aan de andere kant van de tunnel ga je onmiddellijk rechts richting Dijle.
  • km 33 : steek de brug over het kanaal Mechelen – Leuven over. Aan de overkant neem je links het jaagpad naast he kanaal. Straks kom je nog eens aan deze brug.
  • km 36 : aan Kampenhout-Sas ga je voor de brug over het kanaal rechts een fietspad op. Neem de fietstunnel recht voor je. Eens je daar door bent, ga je nog rechtdoor langs de Veiling.
  • km 36 : kijk, rechts! Het wereldvermaarde witloofmuseum.
  • km 46 : de GPS leidt je rechts een kasseiweg op. Je kan ook gewoon de betonbaan blijven volgen. Minder hoogtemeters. Minder kasseien.
  • km 64 : kijk, daar! Het Museum van Tervuren!
  • km 68 : na de passage door de dorpskern van Vossem steek je de grote baan over. Achter de pijlen naar Bertem en Tervuren neem je de Bosdelle, een kasseiweg met een recent asfaltlaagje.
  • km 79 : kijk, rechts! Een ijsvogeltje!

Tot zondag allemaal, voor een fantastische tocht!

Tom