Week 34 : Tweemaal/Eenmaal Heist

Leon (M/V/X),

Nog precies drie ritten hebben wij voor u dit jaar. Het seizoen nadert dus duidelijk zijn einde. Het wordt kouder, sneller donker, de hoogvorm is voorbij. Allemaal redenen om de afstanden wat in te perken. Dus duiken we, ook met de lange rit, weer onder de grens van de 100 km.

Nick kroop achter zijn tekentafel en kwam terug met een variant (toch voor de lange route) op onze eerste rit van het jaar waar wat reliëf in zit : den Heistse berg!. 

Op de lange route (90km, GPX hier) beklim je de beruchte Palmbosstraat  twee keer. De aanloop naar die berg lijkt sterk op de route zoals we die al jaren kennen, de weg terug daarentegen : daar is door de parcoursbouwer behoorlijk aan geknutseld.

De korte route (75 km, GPX hier) bevat slechts één keer de klim van de Palmbosstraat (al moet u zich vooral niet laten weerhouden om er een keer extra over te denderen als u daar zin in heeft). U moet niet verbaasd zijn als ze u van begin tot einde bekend voorkomt. Dat klopt. Het is de klassieke versie van deze rit.

Kortom, een mooie gelegenheid om nog eens in grote groep over onze Vlaemsche wegen te denderen. Laat angst voor eventuele hoge gemiddeldes u niet weerhouden : u weet dat de snelheid wordt aangepast zodat iedereen meekan.

Tot zondag allemaal, om 09.00 of 10.00.

Tom