Week 33 : Tweemaal/Nulmaal Oesterdam

Leon (M/V/X),

Allereerst : een doos vol pluimen voor Tom VR (9 uur) en Bas T (10 uur) die het zondag allebei aandurfden om in meer dan helse omstandigheden solo de Antwerpse Kasseiklassieker aan te vatten – en te voltooien (al beweert de GPS van Bas van niet ;-)). Staande ovatie op zijn minst. De prijs voor de slimste gaat dan weer naar Garry VDH en Koen L, die de bui al zagen hangen en er gewoon een dag vroeger aan begonnen.

Complimentje ook voor Garry (bis) en Joren, die de anomalie in de vorige nieuwsbrief opmerkten : Jan kan heus wel al fietsend over de Antwerpse kasseien. De muur van Geraardsbergen daarentegen 😉

Op naar dit weekend nu. Omdat de voorraad ritten zowat opgebruikt is, en we niet helemaal in herhaling willen vallen, is onze state of the art parcoursbouwer Nick, na een what’s app brainstormsessie, nog eens achter zijn tekentafel gekropen. Wat kwam er uit dat magische potlood? Een hernieuwde versie van onze Oesterdam-klassieker. Speciaal voor Koen P. is het stukje haven eruit gehaald. Géén gevaarlijke sporen meer. Kwestie van niet al te gehavend thuis te komen. Maar vooral : we doen, toch op de lange route (117 km, GPX hier) twee maal Oesterdam! Kwestie van de wind zeker één keer op kop te hebben ;-). De eerste keer rijden we hem gezamenlijk in groep, de tweede keer mogen de benen de trappers voluit geselen : koers!

twee keer!

De korte route (79 km, GPX hier) passeert welgeteld nul keer over Oesterdam, maar je ziet wel de Kalmthoutse heide. En je geraakt tot Bath.

Zon, behoorlijke temperaturen en slechts een matige wind zouden ons deel moeten zijn : geen excuses om thuis te blijven deze keer.

Tot zondag!

Tom

Â