Bike Leon Week 4: Malle / Overijse

Beste Leonners,

Twee opties dit weekend:

Optie 1: Wat elke normale mens op dit moment van het seizoen doet = een ritje naar Westmalle (67km)

Ooit schreef men al eens over deze rit: “Deze week gaan we op zoek naar de bronnen van de Trappist. Bij goed weer geraken we daar langs een paar Strade Bianche stukken door de bossen. Bij slecht weer kiezen we voor asfaltwegen door Wijnegem, Schilde, Halle en Zoersel. Op de terugweg opteren we sowieso voor het jaagpad langs het Kempens kanaal. Snelheidsduivels kunnen zich uitleven op een autovrij segment van een kleine 5 km. Daarna rijden we weer in groep verder tot Bar Leon. Degenen die willen, kunnen daar  – volledig op eigen risico weliswaar – ook de monding van de Trappist verkennen… “

Bijeenkomst 8:50u, vertrek 9u 

Na de rit (zal zo rond 12u zijn) krijgt iedereen nog eens de kans om Bike Leon truitjes te passen en te kopen aan 40€. Gepast geld meepakken is de boodschap.

Optie 2: Wat elke normale mens (met zware drang tot afzien) op dit moment van het seizoen doet = een rit naar Overijse Grand Cru (160km, 1500hm)

Met de verse woorden van Nick: “Eerste en laatste vijftig kilometer vlak, maar de zestig kilometer daartussen gelardeerd met een twintigtal pukkels en een vijftiental kasseistroken. Er zitten wat bekendere klimmetjes in, zoals de Tenotsberg uit de Druivencross of de Hagaard en Hertstraat uit de Brabantse Pijl, maar ook een pak verborgen parels die de vergelijking met Oude Kwaremont of Paterberg bijna aan kunnen.”

Vertrek om 7u bij Bar Leon! Graag een seintje zodat we weten op wie we een halve minuut wachten…

Om te tonen dat Nick gene zever verkoopt:

 

Smeer die beentjes maar in en tot zondag!