Rit 2 : Over Het Water

Dag Leonners,

De openingsrit zit er ondertussen op. U heeft dat goed gedaan! Al was er blijkbaar wel een misverstand op het einde. Verschillende GPS toestellen van verschillende rijders zeiden verschillende dingen. Dat is nochtans eenvoudig te vermijden : vertrouw niet de rit die al op uw toestel stond, maar volg de link naar de gpx op Dropbox en download de nieuwe versie. Soms heeft de voorzitter de neiging een rit wat aan te passen. Zomaar.

Er was nog een misverstand. Na de rit stonden jullie blijkbaar voor een gesloten clubcafé. Dat komt : Bert dacht dat ons seizoen pas op 5 maart begon. Nu zondag zal er dus wél trappist, koffie en warme choco zijn.

Over nu zondag gesproken. We gaan het water over (onder eigenlijk) en zoeken het op Linkeroever – u weet wel, toekomstig Oost-Vlaanderen – voor een rit van 64v km (gpx hier). Starten doen we langs de voetgangerstunnel en het Burchtse Weel. Via boerenbaantjes bereiken we tussen Steendorp en Temse een stukje inheems Toscane (maar dan zonder de witte wegen die u zaterdag op TV zal gezien hebben). Als het goed zit, zouden de fruitbomen er ondertussen in bloei moeten staan.

Op de terugweg volgen we grotendeels de jaagpaden langs de majestueuze Schelde. De koerspaarden mogen los tussen de veren van Bazel en Kruibeke. Houd u klaar voor een kleine 4 km met een hoog links-rechts-op-af-gehalte. Als we allemaal flink zijn onderweg, kunnen we op ‘Park’ spoor Oost ook nog een eindsprint trekken. 

Afspraak : 08.50 uur aan Bar Leon. t Is te zeggen, iets verderop, aan de boom en de fietsenstalling (tegenover het huis van uw voorzitter), zodat we de buren niet wakker maken. Vertrek om 09.00.

Nog even over de Ardennen (3-4/06/23). Hoewel de inschrijvingen redelijk vlot binnenlopen, zie ik nog niets van een aantal mensen die heel zeker mee zouden gaan. Niet te lang meer wachten jongens en meisjes, we moeten op tijd weten hoe groot onze te reserveren residentie moet zijn. Dit is de laatste oproep. Dinsdag 8 maart om 23.59 sluiten we de voorinschrijvingen af. Daarna kan alleen heel veel smeergeld u heel misschien nog een plaatsje opleveren.

Tot zondag,
 
Tom