Dé Openingsrit

Lieve Leonners,

Jawel! Het is bijna zo ver. Nog 4 keer uw bedje in en weer uit, en dan is daar de enige echte Bike Leon openingsrit. Genoeg winterstormen, ijskoude en herfstregen. Tijd om voor de lente te gaan en het jaar in gang te schieten.

Zondag 26 februari houden we onze openingsrit. Afspraak zoals altijd om 08.50 h aan Bar Leon. Vertrek om 09.00 uur. (De 10 uur mensen gaan nog een paar weken op hun tanden moeten bijten en wat vroeger uit bed komen.) Eerst rijden we naar het Albertkanaal. Daarna doen we de Netekronkels aan tussen Viersel en Duffel. Dat allemaal aan een gezapig bijbabbeltempo. Langs de Nete testen we op een stravasegment (link : hier) uiteraard wel eens even uit wie het best uit de winter is gekomen.

Kaartje : hieronder

kaartje

De GPX van de route vind je hier.

Goed nieuws : Ook dit jaar  opent Bar Leon onze eerste fietsweken om 12.00 ipv om 13.00. We gaan dus onze trappist kunnen drinken. Tijdens de openingsrit wordt er traditioneel veel plat gereden (of zo wordt de eega’s toch verteld). Check even je fiets voor vertrek. 

En omdat het al een tijdje geleden is dat we nog in grote groep reden, even deze herhaling :

-Communicatie in de groep (en al helemaal als ze behoorlijk groot is) is cruciaal. Wijs elkaar op putten, takken, steentjes op de baan. Roep door van links naar rechts en van boven naar onder en van voor naar achter. Om de integratie van de nieuwkomers te bevorderen, bieden we u een korte verklarende woordenlijst aan. 

-“kant” is een (al dan niet bewegend) obstakel aan de rechterkant. “Tegen” is een hindernis aan de linkerkant. “Rijd maar door, er komen geen auto’s aan” klinkt onderweg als “yoew”. “Plat” is plat. “Paaltjes” zijn paaltjes. “Otto” is Otto. 

-Als we met meer dan 15 zijn mogen we van de wetgever op de baan fietsen. Dikwijls is dat veiliger dan het fietspad. We zijn wel verplicht om in groep te blijven. Dit is dus niet het moment om te demarreren. Als de koptrekkers op de baan rijden, gaat iedereen op de baan. Als zij voor het fietspad kiezen, blijft iedereen op het fietspad. Wat er ook gebeurt : we blijven in groep.

-Koersen beperken we elke week tot één of twee veiligere stukken. Degenen die het onderweg lastig hadden, rijden hier best op hun gemak op wat te recupereren. Op het einde wordt er namelijk – uiteraard – op iedereen gewacht. Houd er – zeker bij die snelle stukken – rekening mee dat de weg niet voor ons is afgezet. Kinderen hebben altijd voorrang. Volgens onze statuten remmen we ook voor dieren.

 

Ook nog even herhalen : interesse in het Ardennen-weekend? Laat het zo snel mogelijk weten via tom@bikeleon.be. Het eerste weekend van juni is nog even weg, maar we willen graag tijdig iets kunnen reserveren. En daarvoor moeten we de grootte van de kudde kennen.

 

Tot zondag,

Tom