Rit 13 : de omloop van de Wase Ardennen

Leon (M/V/X),

Ongetwijfeld vraagt u zich af (en indien nog niet, dan vanaf nu wel) : wanneer steken we nog eens de grens over? Waar blijven Walsoorden, Sauna Diana, Oesterdam? Wel… Het zal ook niet voor deze week zijn. Niet omdat we niet naar het Noorden willen trekken, zelfs niet omdat we niet de grens over zouden mogen (dat mag wel), maar wel omdat er in Nederland nog niet in groep mag gereden worden. We proberen de situatie op te volgen.

Deze week gaan we voor een rit die vorig jaar zijn debuut maakte : de omloop van de Wase Ardennen. Hoogtemeters in het Waasland? Jawel! Op de lange route kom je uit tussen de 300 en 400 hoogtemeters – en dat over een afstand van 103 km (GPX) . Op de 10-uur route is dat iets minder (70km – GPX).

Die hoogtemeters vond Nick vooral op bruggen en dijken, maar we gaan ook een paar keer de Cuesta van Temse beklimmen. Je klimt nooit meer dan 30 hoogtemeters in één keer. Bereid je dus voor op veel vals plat, maar bemerk toch ook het bord van 10% hieronder.

Echt steile stukken zitten er uiteraard niet in. Als je al eens uit het zadel moet, is dat misschien gewoon omdat het op één van de kasseistrookjes onderweg wat kaduuk kwam te staan. Houd u wel klaar voor extra bochten. De kans dat je je onderweg gaat vervelen is heel erg klein.

De routes vertrekken aan de voetgangerstunnel op Linkeroever. Tot daar geraken moet ook zonder navigatie lukken. Je vertrekt richting Burcht om daar al meteen de beruchte Muur van Burcht te beklimmen, een bult van toch wel drie hoogtemeters. In Temse moet je alert blijven, want daar kruist de route.

 

Tot zondag allemaal, om 08.50 en 09.50.

 

Tom