Verslag rit 6: Heist op den Berg

Na de lange voorbeschouwing omtrent wat ons te wachten staat volgende zondag zal ik het verslagske van afgelopen zondag kort houden.

We kunnen het niet ontkennen we misten Nick onze navigator. Zeker in het eerste deel van de rit.

Ondanks de collectieve inspanningen van Tom, Bram, Frank (en wie vergeet ik hier nog?) oefenden we enkele keren de welgekende U-turn. Iets waar wij als volleerde stuurders uiteraard geen enkele moeite mee hadden.

Behalve die ene keer dan in Heist op den Berg waar iemand (ik noem hier bewust geen naam) een u-turn combineerde met een visuele inspectie van zijn aandrijfsysteem. Een lichte ergernis in de blik van de aankomende autobestuurder viel toch wel te bespeuren.

Een andere vrije interpretatie van het road book leverde een eerste klim op die niet voorzien was. Ik die dacht dat ik in vergelijking met vorig jaar veel makkelijker boven geraakte,  werd al vlug met de neus op de feiten gedrukt; we reden langs de verkeerde kant naar boven. OK ik geef toe ik ben ook niet zo’n fan van klimmen. Maar hoe kan nu de makkelijkste manier om ergens te geraken de “verkeerde” zijn?

Waar er in het eerste stuk al eens gekeerd moest worden geraakten onze navigators duidelijk opgewarmd. Het tweede deel verliep ,volgens mij althans, vlekkeloos.

Ook wat betreft bepalen van het tempo. In het begin van de rit werd er nogal stevig terug opgetrokken na vertragingen (bochten , hindernissen,..) zodanig dat er achteraan stevig gekoerst moest worden om terug aan te sluiten. Even overwoog ik zelfs me te laten uitzakken en bij Piet aan te sluiten want ja deze was weer van de partij om het allemaal in een wat rustiger tempo te doen. En dat helemaal in zijn eentje deze week. Dus… waar zitten al diegenen die zeggen dat we net iets te rap zijn. En BTW geen u-turns bij Piet, geen extra helling door vrije interpretatie van het road book.

Tot slot: Bedankt Tom, Frank, Bram (en weerom wie ik nog vergat. Vanuit mijn positie als rode lantaarn kon ik dat allemaal niet zo goed zien). Jullie hebben dat goed gedaan.

Tot zondag

(waar mogelijk naast de kasseien)

(dat kort toch maar met een korreltje zout precies)

jan