Reuskens Wisselbeker 2017 – Zo was het en niet anders!

Zondag 9 juli reden we de tweede editie van dit wedstrijdje voor Antwerpse caféploegen. We konden dit jaar maar liefst 13 renners inschrijven! Bike Leon groeit! 
De koers groeit ook: vorig jaar kwamen ze er niet toe een ploegenklassement op te maken, dat werd dit jaar rechtgezet. Ook hadden we de indruk dat er sneller gereden werd…
 
Dan komen we snel bij de mindere kantjes van het wedstrijdje: het niveau tussen de renners wisselt natuurlijk heel hard. (Wij zitten zonder schroom aan de tragere kant van het spectrum.)
Een tijdslimiet van twee minuten voor je uit koers gezet wordt is dan echt belachelijk.
Zo ga je een hoop sympathieke ploegskes van je weg stoten. Die gaan niet blijven komen. 10€ voor 10 minuten te mogen koersen? Dat vindt niemand leuk.
Een heel peloton dat de allerlaatste seconde uit koers gezet wordt omwille van een paar seconden? Ook niet echt goed voor de stemming.
 
Dan komen we bij de sfeer. Het zonnetje schijnt en je ziet eens alle andere ploegen van de stad: echt heel gezellig. Maar waarom haalt de organisatie er niet meer uit? Er zit een uur tussen de caféploeg en de elite vrouwen. Doe daar iets mee. Stel de ploegen voor, haal ze op het podium. Doe er iets mee. Zorg dat het publiek blijft hangen voor de vrouwenkoers. Dat is toch voor iedereen veel leuker? Ik refereer naar het ultieme voorbeeld van een gezellige koers: De Blauwvelokes Koers (r.i.p. en merci Johan!)
 
Op naar de koers: na een hectisch begin en een valpartij in de tweede ronde werd helft van het peloton opgehouden. Dan weet je dat de koers gereden is. Volgende keer dan toch maar weer vechten om vooraan te zitten (als je goede benen hebt)?
 
Daarna werd er gewoon loeihard gereden. 35km later kwamen de ploegen in deze volgorde over de lijn. Tom, Nick en Bob waren op dat punt de enigen van ons die niet aan de kant waren gezet (of met pech aan de kant stonden):
 
  1. Taverne Gitschotellei  16 punten
  2. Taverne 2140 : 22 p
  3. Mombasa : 27 p
  4. Held van ‘ Noord : 52 p
  5. Bike Leon : 70 p
  6. Wielervrienden De Pelikaan : 74p
  7. Zurenborg sport : 108p
  8. WTC 2018 : 120p 
De volledige individuele uitslag vinden jullie via deze link : 

1 VAN LOMMEL Joris 51´32”- 39.1 km/h ( van Zurenborg sport, dus niet van ons, maar eervol vermeld in onze lijst wegens de winnaar)

Veel belangrijker:
21 VAN REYBROECK Tom 51´51″
28 SCHUERMANS Nick 57´32″
31 VAN LOOVEREN Bob 57´32″

En dan ons lijstje DID NOT FINISH – Noodgedwongen wegens materiaalpech of uit koers gezet wegens een belachelijke tijdslimiet (2 minuten voor een koers bij caféploegen? Mijn zeemvel-ondersteunt-het!

AUGUSTYNS Kurt (lek en geen kloten waard wegens verse papa)
LEERS Stijn (de ronde te veel?)
PIJPOPS Marc (chapeau)
VAN DEN HEUVEL Garry (opgehouden door valpartij)
LENAERTS Tom (net terug van hoogtestage)
VAN DER HEYDEN Frank (miste zijn supporters)
VAN DEN BROECK Pieter (moest vroeger vertrekken wegens vakantie)
GOEMARE Piet (de morele winnaar, zie hier onder)
BLOMMAERT Marc (eigenlijk van Zurenborg Sport, maar daar was hij niet cool genoeg? Bij ons is iedereen welkom. For the record: schoonzoon Piet eindigde toch maar netjes vóór hem!)

Lissa Breugelmans mocht zelfs niet starten omdat ze door materiaalpech pas 10 minuten voor de start toekwam. #BSALERT!

MERCI AAN IEDEREEN VAN ONS DIE AANWEZIG WAS! WE MOGEN TROTS ZIJN OP ONZE BENDE. Ook een dikke merci aan wie ons aan de zijkant kwam toeschreeuwen!

En dan nu de foto’s:

Afgesproken tactiek: “volgend jaar gaan we écht goed zijn!”
100 punten voor stijl: passende bril en helm. Eat that, appelsientjesploeg!
Foto’s liegen niet!
Links vanachter en zeer stijlvol op de fiets: onzen Tom
Garry gespot
Bob niet 100% dit jaar. Raar.
Tom zit nog goed!
De twee snuiters die 95% van het peloton buiten tijd reden. Mede dankzij een valpartij.
Stijn in de windschaduw van de bezemwagen.
Bike Leon geraakt net niet op het podium. (en dan?)