Antwerpse Kasseiklassieker

IMG_6460_Antwerpse-Kasseiklassieker_800px

Zondag 10 april 2016. Historische datum, want toen werd de eerste Antwerpse Kasseiklassieker gereden. Toegegeven, om officieel het etiket ‘klassieker’ te krijgen, moeten we nog even wachten, maar toch was het een ferme rit met een rits kasseistroken, met ondermeer de Olieweg in Hoboken, de Reepkenslei en Laarstraat in Kontich, de Voort in Pulderbos en natuurlijk de Broekstraat in ‘s Gravenwezel. Een eerbetoon aan die andere klassieker op dezelfde dag, Parijs-Roubaix, natuurlijk.

Op de kasseien werd er serieus doorsgesnokt*. Ertussen werd er gerecupereerd en al eens genoten van de lentezon. Aangezien een kasseiklassieker niet zonder valpartijen kan, nam de ondertussen geoefende Kurt A. een elegante schuiver voor zijn rekening in het aansnijden van één van de laatste kasseistroken.

Helicopters noch brommers waren aanwezig, maar toch zeggen we zonder verpinken: een glorieuze dag!

Strava link Glenn

* doorgesnokt, dat wil zeggen: hoe staat er iemand van ons anders tussen de profs op de zesde plaats (Strava):

Antwerpse-Kasseiklassieker_Glenn