Reminder Dwars door België en week 18 : sauna Diana

Leonners,

Tot nu toe zaten er in mijn inbox maar 5 mails van mensen die Dwars door België zouden meerijden (om ze niet te noemen : Reinert D, Bert L, Kurt S, Nick S en Koen VB). Het lijkt me sterk dat er niet meer mensen mee zouden willen. Daarom : inschrijven kan nog tot en met 30 juni 2022 om 23.59 uur. Hop, hop, kom in actie. Mailen naar tom@bikeleon.be

En dan nu : deze week zondag. Zoals steeds komen we bijeen aan Bar Leon  om 08.50 en 09.50 voor twee routes.

Omdat de temperaturen weer een duik nemen, en wat warmte nooit weg is,  leek het me een goed idee om de lange route (99 km, GPX hier) richting Sauna Diana te doen. De korte route (71 km, GPX daar) komt tot Loenhout.

De rit naar Sauna Diana is ondertussen een ware klassieker op de Bike Leon agenda. Een paar jaar geleden stond deze rit nog bekend als “we rijden naar de meest noordelijke grenspaal va België rit”, maar geef toe : Sauna Diana bekt beter.

Voor degenen die doen alsof ze Sauna Diana niet kennen : Sauna Diana is een zelfverklaard huisje van plezier, net over de grens in Zundert en goed bereikbaar vanuit Antwerpen langs de E19. Hoe wij dat weten? Sauna Diana sponsorde ooit een wielerteam. Ze staan nog steeds geboekstaafd als het team dat de wielerbus introduceerde. Meer weten? Klik hier. (Let op! Voor degenen onder u wiens browsergeschiedenis wel eens gecontroleerd wordt, deze link leidt naar de site van Sauna Diana zelf. Maar de uitleg over hun tourploeg is echt wel leuk om te lezen). En zo weten wij dat dus. Overigens, de grenspaal passeren we ook.

Tot zondag allemaal!

Tom