Week 7 : start van de 10 uur club

Dag Leonners,

Vind je negen uur een onmenselijk tijdstip om al aan het sporten te slaan, en al helemaal op zondag? Zegt je lichaam neen tegen 100+ km-ritten? Mag het wat rustiger allemaal? Maar wil je toch in groep rijden? Dan hebben wij de oplossing voor jou! Vanaf deze week schiet de 10 uren club weer uit de startblokken. Een uurtje later vertrekken, een iets kortere afstand, een iets lager gemiddelde… maar wel samen weer terug aan Bar Leon voor de onontbeerlijke après. De trekker van de club ligt nog een paar weken in de lappenmand (molto miglioramento, Enzo), maar ook zonder hem komt dat goed.

Waar trekken we naartoe zondag? Normaal zouden we nu over de kasseien moeten dokkeren, maar onze eigenste kasseiklassieker volgt braaf de programmering van Parijs-Roubaix. Nog een weekje geduld dus. In plaats daarvan doen we een poging om Nijlen te omsingelen. Twee routes hebben we daarvoor. Eén die start om 10.00 uur en 73 km telt (gpx), en één van 100 km met vertrek om 09.00 uur (GPX).

omsingeling geslaagd

We rijden over rustige en wreed schone boerenbaantjes met een minimum aan kasseien – die sparen we op voor volgende week. Wel nogal wat betonplaten die nog net aan elkaar plakken met -komt ie, Renaat – bitumineuze voegvullingsmassa.

 

Benieuwd naar de verhalen van de mannen van de Dolomietspecial van vorige week zaterdag? Zij zullen je zondag graag op de meest sappige anekdotes trakteren.

Tot zondag allemaal,

Tom