Nog eens over de slogan – en rit 23 natuurlijk

Leon (M/V/X),

Beginnen we met een toch niet geheel onbelangrijke opmerking. Er duiken geruchten op van Leonners die wél graag de lange afstand willen rijden, maar het tegenwoordig allemaal nogal snel vinden gaan. Wat hen afschrikt. En waardoor ze voor de korte afstand kiezen. Het valt niet te ontkennen : dit seizoen worden er nogal stevige gemiddeldes neergezet, zeker als de groep wat kleiner is. Hard rijden is blijkbaar plezant. Alleen! We dragen als club het motto samen uit samen thuis hoog in het vandaal. Als je aangeeft dat het voor jou allemaal wat te snel gaat (gewoon doen, niemand zal je bijten – tenzij misschien de voorzitter om zijn nieuwe tanden te testen) verschuiven we de nadruk van redelijk HARD rijden naar REDELIJK hard rijden. De snellere m/v/x laten het tempo wat zakken, de traceren trekken het hunne wat op, en ergens tussen de 29 en de 30 gemiddeld vinden we elkaar weer. Dat is een tempo dat in groep redelijk goed aan te houden is voor bijna iedere beetje geoefende fietser. Om meer te weten te komen over op economische wijze snel rijden in groep : klik hier  .

Conclusie : wil u deze week 102 km rijden (GPX) ipv 68 (GPX)?Laat uw twijfels over snelheden varen, en doe het gewoon. Waar naartoe, vraagt u?

We rijden naar de abdij van Tongerlo. Vorig jaar werd deze rit omgedoopt naar Zoerle-Parwijs, om ook de thuisblijvers het gevoel te geven dat ze meereden naar Parijs, dit jaar geven we de oorspronkelijke naam terug. De korte rit gaat richting Grobbendonk.

Tot op de fiets,

Tom