Rit 17 : naar de Sauna + extra info over KnokkeBotrange

Leon (M/V/X),

Eerst nog een woordje van ondervoorzitter Jan  over KnokkeBotrange (Jan, omdat iedereen dat mag weten : mijn huizenhoge dank voor al het werk dat je me in deze periode uit handen hebt genomen)

Hey Leonners,

Net nadat de vorige mail opgesteld was kregen we nog wat meer info omtrent  de route van ons parcoursbouwersduo Tom VR en Nick. Beide heren zorgden in het verleden al eens voor mooie tochtjes. Dat belooft voor de rit waarvoor zij hun talenten bundelden.

In naam van beiden schreef Nick het volgende:

 

Dag allen,

Ik heb in bijlage alvast een gpx (nu niet in bijlage maar hier) toegevoegd. Dat is een combinatie van de route die Tom destijds had gemaakt en degene die ik in elkaar had geknutseld. Een compromis-gpx laat ons zeggen. Blijft wel moeilijk uit te vogelen waar het fietspad langs het Albertkanaal precies opgebroken is. Her en der gaan we toch nog wat moeten freewheelen vrees ik. Deze gpx geeft alvast een idee  hoe we ongeveer fietsen, maar ik ga er nog één keer helemaal doorgaan om kleine foutjes eruit te halen. 

Ik zou de volgende stopplaatsen voorzien: 

  • Km 53: Parking aan Brasserie de Westbeer, Scheldeboulevard 1, Terneuzen (korte stop)
  • Km 114: Bar Leon (brunch)
  • Km 164: Parking aan de kerk van Zittaart, Lindestraat 15, Zittaart (Geel) (korte stop)
  • Km 218: Parking aan het kasteel van Alden Biesen, Roelants du Vivierlaan, Bilzen (langere stop, met pasta)
  • Km 262: Parking aan het Amerikaans kerkhof in Henri-Chapelle (of net ervoor in de straat Vogelsang), Rue du Mémorial Américain (korte stop)
  • Km 292: Botrange

En op het einde voegde hij volgende belofte nog toe:

Ik contacteer vandaag nog de brasserie in Eupen.

 

En dan nu : deze week zondag. Zoals steeds komen we bijeen aan Bar Leon (graag weer waar we vorige week stonden, zodat we de buren niet uit hun bed babbelen) om 08.50 en 09.50 voor twee routes.

U weet dat uw voorzitter wat hogere temperaturen wel kan waarderen, dus leek het me een goed idee om de lange route (99 km, GPX hier) richting Sauna Diana te doen. De korte route (71km, GPX hier) komt tot Loenhout.

De rit naar Sauna Diana is ondertussen een ware klassieker op de Bike Leon agenda. Een paar jaar geleden stond deze rit nog bekend als “we rijden naar de meest noordelijke grenspaal va België rit”, maar geef toe : Sauna Diana bekt beter.

Voor degenen die doen alsof ze Sauna Diana niet kennen : Sauna Diana is een zelfverklaard huisje van plezier, net over de grens in Zundert en goed bereikbaar vanuit Antwerpen langs de E19. Hoe wij dat weten? Sauna Diana sponsorde ooit een wielerteam. Ze staan nog steeds geboekstaafd als het team dat de wielerbus introduceerde. Meer weten? Klik hier. (Let op! Voor degenen onder u wiens browsergeschiedenis wel eens gecontroleerd wordt, deze link leidt naar de site van Sauna Diana zelf. Maar de uitleg over hun tourploeg is echt wel leuk om te lezen). En zo weten wij dat dus. Overigens, de grenspaal passeren we ook.

Tot zondag allemaal!

Tom