Week 16: Trosjesrit richting Meise (110 km) of Puurs (73 km)

Dag Leonners,

Geen paniek, ook wij gaan zondag samen de baan op!

Op de glorieuze heropening van Bar Leon zijn wij het volgende overeengekomen:
-Bijeenkomen op zondag bij Bar Leon om 8.50, op een schonen afstand van elkaar.
-Vanaf 9u vertrekken we in trosjes van maximum 6 mensen. We gaan er van uit dat de snelleren, de rustigeren, de spurters en de lange afstanders elkaar wel zullen vinden. 
– Nu half de club vlot met een GPS kan navigeren, rekenen we erop dat degenen met GPS hun toestel meenemen en de route er op voorhand opzetten. 
-Ingewikkelder willen we het niet maken. 

Evenveel respect voor de mensen die het eigenlijke groepshijgen nog even links laten liggen, solo blijven rijden en daarmee de volksgezondheid een duwtje in de rug geven: voor het regelmatigheidscriterium laten we nog steeds alle ritten meetellen die je in het weekend doet (we moeten het enkel te weten komen). De BLOG blijft ook open voor mensen die een fietsvriendje op een ander moment zoeken dan zondagvoormiddag. Ook mensen die per twee of drie de baan opgaan, gaan we niet scheef bekijken. Houd er wel rekening mee dat Bar Leon pas vanaf 15u open is. Dus 1 bidon Enkel Sportdrank voor onderweg en 1 bidon Dubbel voor achteraf op de fiets binden.

Onze parcoursbouwer heeft deze week twee routes voorzien: een lange route van 110 km (GPX) richting de heuveltjes van Asse en Meise en een iets minder lange route van 73 km richting Puurs (GPX). Beide routes vertrekken langs de voetgangerstunnel en dan binnendoor naar Temse. Na wat jaagpaden langs de Schelde (bekend van vorige week) volgen al snel boerenbaantjes richting de eerste heuvels. Als er trosjes onderweg willen koersen, stel ik twee stukjes voor: 1.) De tweede klim van de dag: Steenberg in Mollem met kassei-uitloper (2 km); 2.) Het tweede stuk langs de Zenne van aan de lichten in Heffen tot aan de Blauwe Brug (3 km)

Noteer ook dat de voorbereidingen voor de Expeditie naar Parijs in een stroomversnelling zitten. We vertrekken in de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 juli en hopen 400 km later binnen de 24 uur aan de Eiffeltoren te staan. Wie graag mee wil als fietser of als bestuurder van een volgwagen, mag een seintje laten op nick.schuermans – apestaart – hotmail.com.

Groetjes,

Voor-zitter Kurt en Parcours-sjouwer Nick