Deprecated: Required parameter $unikey follows optional parameter $newstate in /customers/d/d/f/bikeleon.be/httpd.www/wp-content/plugins/alo-easymail/functions/alo-easymail-subscribers.php on line 78 Week 9: Tatomium! – Bike Leon Borgerhout

Week 9: Tatomium!

Eerwaarde Leonners,

In het RGMC merken we dat jullie blijven fietsen. Onze fotowedstrijd van vorig weekend was ook een groot succes. Dank voor uw medewerking! Het volledige juryrapport vindt u hier

De kans dat we volgend weekend naar de Vogezen kunnen, is cero cero cero cero cero cero cero. Om dat enigszins te compenseren, zoeken we de komende weken vanuit Antwerpen een paar keer het heuvelende Midden-België op. Nu de grens en de voetgangerstunnel in’t weekend zijn gesloten, zijn er trouwens ook niet zo heel veel andere opties meer.

Dit weekend trekken we nog eens naar Tatomium. De lange route telt 104 km (GPX); de korte 74 km (GPX). We vertrekken langs de fietsostrade richting Mechelen. Je kan dus ook op de Roderveldlaan aanpikken. Ik heb  hier en daar wat krinkelkronkelbaantjes voorzien waar we nog nooit zijn geweest. Spannend…

Dagtrippers kunnen zich nu al verlekkeren op passages langs de Japanse Toren, het Chinese Paviljoen, het Amerikaans Theater, het historisch centrum van Mechelen en – uiteraard – Tatomium zelf. We passeren trouwens ook de abdij van Grimbergen. De dranktip van de week laat zich dus raden.

Het profiel van de rit vertoont zowaar wat rimpels. De Wilgenbaan na de passage door het centrum van Grimbergen is wellicht de langste klim. Strava-masochisten passen onderweg best wel een beetje op. Ik heb moeite gedaan om zoveel mogelijk jaagpaden en fietsostrades op te zoeken, maar dan nog zijn er een aantal gevaarlijkere oversteekplaatsen, zeker in de onmiddellijke omgeving van Tatomium. Dit is dus geen rit om een aanval te doen op je hoogste gemiddelde ooit. 

Ik heb begrepen dat de politie ons ondertussen aanraadt om op de rijweg voorbij te steken als het fietspad te smal is. Persoonlijk volg ik dit advies minutieus op, zelfs wanneer er niet onmiddellijk medefietsers in de buurt zijn. Een mens kan niet genoeg social distancen. Toch zou ik het niet overal doen. Zeker op de afdaling van de Van Praetlaan (langs het Koninklijk Paleis na Tatomium) en op de Brusselsesteenweg in Zemst (op de terugweg na de gloednieuwe fietsostrade langs de Zenne) kies je beter voor het veilige fietspad aan de linkerkant van de weg.

Misschien ook nog dit: Voor het weekend van 1 mei voorzie ik een Solo editie van Dwars door het Hageland. Voor de liefhebbers van 100 kilometer ritten, heb ik iets in gedachten à la Tienbergentocht naar Aarschot. Ik zal ook een extra lange route voorzien met nog meer kuitenbijters, kwestie van het smachten naar de Grand Ballon wat te temperen. Ik geef dit nu al mee zodat jullie jullie puntenbak thuis wat kunnen aanvullen.

Tamusement allemaal!

En laat weten hoe het geweest is 🙂

Nick

In betere tijden…