Deze week: Solo Leon II

Beste fietsvrienden,

Het zijn barre tijden. Bike Leon groepsritjes zullen wellicht nog een hele tijd op zich laten wachten…

Maar laten we optimistisch blijven. De zon schijnt! Fietsen mag! Onze regering in lopende en fietsende zaken raadt het zelfs aan!

De richtlijnen zijn wel duidelijk. Je mag enkel op pad met gezinsleden die onder hetzelfde dak wonen of met één vriend of vriendin (en liefst altijd dezelfde). Snot en spuug houd je best binnenskamers. Behoud ook minstens anderhalve meter afstand van medemensen en vleermuizen.

Als jullie deze regels respecteren, blijft Bike Leon jullie met plezier voorzien van ritjes. Deze week trekken we bijvoorbeeld naar de trappistenabdij van Westmalle. De route telt 69 kilometer (GPX). Wie thuis of – op luxehotel in de Emiraten – in zelfquarantaine zit, kan zich plezieren met het omzetten van deze gpx naar een streetview film of naar een hoogtebestand en daarna naar een zwift-bestand. Wie het nu in Wuhan hoort donderen, kan ook gewoon een PDF printen of de knooppuntnummers uit die PDF calqueren. Het eerste knooppunt (nr 11) vind je op de lange dreef in het Rivierenhof. Rijd richting Ruggenveldlaan. Volg de knooppuntborden verder in de richting van de oversteekplaats waar vroeger de schaatsbaan stond. Een excuus om niet te fietsen is er dus sowieso niet. 

De route zoekt wat kiezelpaden op in de Kempense bossen. Je moet daar zeker  niet bang voor zijn. Zolang het droog weer is, zijn die allemaal goed te doen met de koersfiets. Je gaat geen dikkere banden moeten leggen. Een bel kan wel nuttig zijn.

Wie bezorgd is het virus te hebben, kan zijn of haar longcapaciteit onderweg best eens testen. Twee Strava-segmenten zijn hiervoor het meest geschikt. Wanneer je aan de Kempense vaart komt, kan je je uitleven op een stuk jaagpad van 5 kilometer. Helemaal op het einde kan je nog een spurtje trekken in Parking-Spoor-Oost. Benieuwd of er eindelijk een Leonner daar de KOM pakt…

Vergeet ook niet om voor de rit een trappist, een tripel of een niet-alcoholische Tropico Tropical koud te zetten. Degusteer deze bij aankomst. Of doe eens zot en maak er een Triptrap of  – helemaal dolletjes – een Triptraptrop van!

Laten we elkaar ook niet vergeten. We fleuren helemaal op als we op Strava zien dat iemand een uurtje eerder dezelfde route heeft gevolgd. Ook het Regelmatigheidscriterium zetten we – ondanks alles – gewoon voort. Als je daar een foutje merkt, geef je ons gewoon een seintje op info[at]bikeleon.be. Foto’s en/of verslagen van Solo-Leon escapades zijn uiteraard ook bijzonder welkom. Als we iets binnen krijgen, zetten we dat op de website. 

Blijf gezond. Respecteer de regel. Zorg voor elkaar. En fiets ze!

Nick en Bob van den technick