Nu zondag Brabantse Wal (62-92 km); volgende weekends Ardennen en Vogezen!

Beste kornuiten,

In dit lange bericht nieuws i.v.m. de rit van nu zondag, een herinnering i.v.m. de Ardennenrit op zaterdag 4 mei en het Vogezenweekend eind mei.

De rit nu zondag: de Brabantse Wal!

Nu zondag bieden we en lange route (92km-GPX) en een korte route  (62km-GPX) aan. De lange route trekt via Ekeren en Stabroek de Nederlandse grens over. Na vijf beklimmingen van de Brabantse Wal (zie foto van de Rijzende Weg in Woensdrecht – 5%!!!) rijden we via de polders en de haven terug naar Antwerpen.

Dit is de tweede rit dit jaar met een lange en een korte route. We hebben gemerkt dat de meesten onder jullie meestal meer trek hebben in de lange route, maar dat je ook zelden of nooit alleen de kortste route vanaf de splitsing neemt. We voorzien ook steeds in een wegbeschrijving langs de knooppunten indien er niemand een GP bij heeft. Iedereen geraakt dus terug thuis. 

 

Ardennenrit op zaterdag 4 mei

Voorlopig passen alle deelnemers in één grote auto. Het valt moeilijk te geloven dat hier niet meer gegadigden voor zijn. Het concept is redelijk simpel: ter voorbereiding van het Vogezenweekend zoeken we al eens de hoogtemeters op. We bieden een korte route aan van 80 km en een lange route van 150 km. Het parcours dient nog gefinetuned te worden. Wel kan al meegegeven worden dat we op de korte route de steilste hellingen achterwege laten. Voor de lange route durf ik mijn hand niet meer in het vuur te steken op dat vlak. Vertrek om 8h00 met de wagen aan Bike Leon. Als je meewil: graag een seintje voor zondagavond aan info@bikeleon.be. Meld ons ook of je met de auto kan rijden en zo ja, hoeveel personen en fietsen je kan meenemen. 

Vogezen

De inschrijvingen zijn nog twee open, maar zes snoodaards hebben al een bed opgeëist. Als je ook graag op een matras slaapt, stort je voor zondag 5 mei 100 euro op rekening BE08 9731 9173 7813 met vermelding van je naam en “Vogezen”. Wat gaan we doen? Fietsen en plezier maken! Lees het verslag van de eerste editie vorig jaar er maar eens op na. Verlof nodig?  Vorig jaar waren er enkelingen die vrijdag na’t werk vertrokken zijn en zondag voor’t werk terugkeerden. Anderen deden het iets rustiger aan en vertrokken al op donderdagavond en/of kwamen terug op maandagavond. Ook dat is nu nog bespreekbaar. (hint: Bespreek vooral wie op zondag in jouw plek gaat stemmen.) 

En dan voor de mensen die echt veel tijd hebben om nieuwsbrieven te lezen:

Proximus Cycling Challenge

http://www.proximuscyclingchallenge.be/nl/#kalender

Rij je graag een georganiseerde tour van Proximus, maar vind je het ergens ook een beetje geldklopperij? We kunnen voor elke tour twee mensen gratis inschrijven. Voor meer info: tijdig mailen.

Ronde Van België vs. Ronde van chocowakije 

Surplace organiseert wederom de Ronde Van België op 30/5 tot 1/6 en 8 tot 10/6. Johan V.D. was hierover zeer te spreken vorig jaar:

https://www.surplacesports.be/sportevenementen/

Tom van http://coupdechocolat.be krijgt eind juni een lading cacaobonen aan in de Haven van Amsterdam, waar ze met een zeilschip (!!!) toekomen. Zullen we ze helpen transporteren met de fietscaravaan die ze organiseren?

29-30/6 https://www.facebook.com/events/271985377087204/?active_tab=about

Ik denk wel dat we nog wel een straffer plan kunnen voorstellen… Eén dag heen met de fiets en één dag terug, dat is helemaal emissievrij, maar eerst maar eens weten of er nog geïnteresseerden zijn.

Weetje van de week

Wist je dat als je aan de lichten stopt en je klikt uit met de linkervoet en stopt met de rechtervoet omhoog, je nooit smeer op je kuiten zal krijgen? (voor degenen die meer dan 1 druppeltje olie gebruiken)