Rit 1 april: Heist op den Berg + dienstmededelingen

Beste Leona’s,
 
We zijn nog maar net bekomen van de Heideroute (verslag), of daar staat de volgende rit al weer voor de deur, deze keer naar Heist op den Berg. Dit is de laatste rit volgens het samen uit-samen thuis principe. Vanaf volgende week bieden we een lange en een korte rit aan. 
 
Op de dag van de Ronde van Vlaanderen zoeken we de zwaarste helling van de Provincie Antwerpen op. Volgens gespecialiseerde websites is dit de 12523 moeilijkste klim ter wereld, goed voor 31 hoogtemeters! De liefhebbers mogen drie keer naar boven kreffelen en komen zo op een totaal van 77 km. Degenen met iets minder conditie kunnen het bij één keer houden en rijden 73 km. In de aanloop naar de klim doen we ook een snel stuk langs de Nete.  De GPX van de rit: hier. De start: verzamelen vanaf 8h50 aan Bar Leon, vertrek om 9h00 stipt.
 
Dan nog een aantal dienstmededelingen: 
 
1.) Heb je nog geen Bike Leon shirt? Bij Rijwielen Smets (Cogelsplein 26, 2100 Deurne) ligt er vanaf nu een set herentruitjes in alle maten (wil je een getailleerd vrouwenmodel, moet je ons even contacteren). Je kan dan niet enkel de juiste grootte vinden, maar het ook ineens mee naar huis nemen tegen de aimabele som van 40€. Rijden in de teamoutfit is niet verplicht bij ons, maar wetenschappelijke tests hebben wel bewezen dat je er minder plat mee rijdt.
 
2.) Bij interesse voor de volgende ritten stuur je een mailtje naar info-AT-bikeleon.be (vervang -AT- door@) en ook naar nick.schuermans-AT-hotmail.com (Kurt is op vakantie voor twee weken).
– Nu zaterdag: promofilmpje voor Rijwielen Smets om 10u in Ranst
– Zaterdag 7 april – 145 km Parijs-Roubaix Challenge 
– Zaterdag 21 april – 153 km Luik-Bastenaken-Luik 
– Zondagnamiddagritjes? Naast de zondagochtendritten broeden we momenteel ook op zondagnamiddagritjes voor mensen die max. 50km en 25 km/u willen rijden of gewoon niet uit hun bed geraken voor de middag. 
– Vrijdag 1-Maandag 4 juni – Vogezenweekend! de inschrijvingen zijn geopend en de plaatsen beperkt. Wil je je plekje verzekeren, schrijf dan 50€ over op onze fonkelnieuwe Bike Leon rekening: BE08 9731 9173 7813 (Argenta). Dit geld zal gebruikt worden voor de accommodatie, drank en eten. Iedereen kan natuurlijk zelf beslissen wanneer hij komt en gaat. Transportkosten regelt ieder afhankelijk van wanneer en met wie je meerijdt.
 
Tot zondag!
 
Nick en Kurt