Week 14: Meersel-Dreef

Beste Leonners,

ik breek hier met een traditie die Tom L ooit gestart is, door een bergrede te starten terwijl ik nog helemaal niet op die berg zit. Maar in een bewustzijn  van “gnothi seauton” en wat een potentieel teveel aan gezelligheid teweeg kan brengen aan een verminderd plichtsbewustzijn, richt ik mij tot u op voorhand vanuit ons vlakke Borgerhout voor de rit van komende zondag. Daar zal u mogelijks tot de vaststelling komen dat een aantal van de habitués niet aanwezig zijn, en dat omwille van het Vogezenweekend dat op hetzelfde moment in volle zwang is. Maar dat belet niemand om ook hier vollenbak te genieten van alweer een geweldige tocht, met toch wat geschiedenis. 

We rijden naar Meersel-Dreef. Tot enkele jaren geleden stond deze tocht op de kalender onder de benaming Sauna Diana, maar nadat eerst hun bus verdween (brand), is nu ook het instituut Sauna Diana niet meer. Toch nog eens een heel summiere geschiedenisles (ook op wikipedia): Sauna Diana, een voormalig huis van plezier, sponsorde ooit een wielerteam én was het team dat de wielerbus introduceerde. En die bus komt hoogstwaarschijnlijk opnieuw in het peloton: https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/4431871/beroemde-bus-van-seksclub-sauna-diana-kan-dankzij-toine-de-weg-weer-op

Waar je op de lange route van 99 km (GPX hier) voorlopig nog wel naar kan uitkijken, is de meest noordelijke grenspaal van België. Ook steek je dus even de grens over naar Zundert, waar 1 van de 2 Nederlandse trappisten wordt gebrouwen. De brouwerij ligt net niet op de route, we stellen voor om dat te compenseren met het consumeren van enkele Belgische trappisten bij aankomst aan Bar Leon.

De korte route (GPX daar) maakt een kleinere omsingeling van de E19 tot aan Loenhout en klokt af op 71 km.

De routes vertrekken en komen terug langs de Hoogmolenbrug, die zoals u weet een tijdje geleden verplaatst is. Laat u dus niet misleiden door mogelijks gedateerde gpx-info.

Nog enkele aankondigingen:

  • Op zondag 2 juni zal de verbroederingsrit met Klub Noord doorgaan, ongetwijfeld een aan te bevelen uitstapje
  • De Brechtse fietsclub WTC Den Trapas vroeg ons mee reclame te maken voor hun 2e editie van de Brechtse retrokoers Den Doortrapper, op zaterdag 22 juni: https://www.facebook.com/events/420289567321367/

Alles geven zondag, om 9u of 10u!

Davy