Week 31 : WK met of zonder WK

Beste Leonners,

Nu zondag nog eens een speciaal ritje. Graag even uw aandacht dus.

Concreet zijn er drie opties:
– start om 9 uur met bezoek aan WK wielrennen op de Smeysberg en in Leuven. Alle info hieronder. 
– start om 9 uur zonder bezoek aan WK wielrennen (123 km naar Leefdaal): gpx hier
– start om 10 uur zonder bezoek aan WK wielrennen (68 km naar Muizen): gpx hier

Wie graag een ritje fietst zonder WK-bezoek, downloadt gewoon de GPX en komt om 9 of 10 uur naar de Leon. 

Voor de WK-gangers zit de formule iets complexer in elkaar. Wie voor deze optie gaat, gaat een fantastische dag tegemoet met ongeveer 140 km fietsen (maar in een aantal shifts, voor iedereen mogelijk). Vermoedelijke thuiskomst rond 8 uur ‘s avonds. Breng dus best ook lampjes mee. Download de vier GPX’en hieronder vermeld en neem ook de info over de koers mee: https://www.flanders2021.com/nl/races/elite-mannen-wegrit (print de timetable). En breng best een slotje mee. Dat geeft ter plekke toch ook wat meer bewegingsvrijheid. Eten kan je op de Smeysberg of in Leuven aanschaffen. 

  • Start is alleszins om negen uur, samen met de mensen die voor een lange route zonder WK-bezoek gaan. GPX deel 1
  • Na 57 km splitsing: degenen die terug naar Antwerpen rijden, rijden naar rechts. Degenen die naar het WK gaan, gaan naar links
  • Km 60 (Neerijse): de route komt hier even op het WK-parcours. De koers komt hier ten vroegste om 12h30. Ik reken erop dat jullie hier rond 11h30 zijn en dat je dan nog op het parcours mag met de fiets. Als dat niet zo is, volg je vanaf hier best gpx deel 2 naar Leuven en volg je de koers daar. 
  • Km 67 (Smeysberg). Deze klim zit vier keer in de koers: doortochten rond 12h45, 13h15, 15h24 en 15h54. Als je hier blijft staan, zie je de koers dus vier keer. Er is ook een gratis WK-fanzone met drank- en eetstandjes en een groot scherm en wellicht ook veel sfeer. Ik denk dat de koers op de Smeysberg volgen dus best amusant is. Je zou hier een ganse namiddag kunnen blijven en dan gpx deel 3 naar huis volgen (opnieuw een kleine 70 km).

Tweede optie is dat je de twee eerste doortochten op de Smeysberg meepikt en daarna naar Leuven trekt. In dat geval neem je na de twee doortochten eerst gpx deel 2 tot in Leuven. Deze gpx brengt je in 17 km tot de Wijnpersstraat, een klim op het lokale circuit in Leuven. De koers passeert daar om 13h54, 14h27, 14h51, 15h14, 16h26 en 16h55. Zelfs als die eerste passage te vroeg komt, kan je de koers dus twee keer zien op de Smeysberg en vijf keer in Leuven. In Leuven kan je ook voor een andere berg kiezen moest die Wijnpersstraat te druk zijn. Terug naar huis: gpx deel 4. Zoek in Leuven eerst de vaartkom. Vandaar volg je het kanaal naar Mechelen. 

Bovenstaand plan lijkt me alleszins een garantie op een topdag.

Geniet ervan!

Nick