Wat met het WK? Plus rit 30.

Leon (M/V/X),

Eerst even een woordje over zondag 26/09. De dag van het WK. We – in casu onze onovertroffen Parcoursbouwer Nick – zijn van plan een rit te maken die u in staat stelt een stukje parcours van dat WK te rijden én een stukje WK live mee te pakken. Maar… daar kruipt wel wat tijd en voorbereiding in (u weet hoe consciëntieus Nick te werk gaat) : waar kunnen/mogen we hoe laat rijden, wat is wanneer afgezet, waar kunnen we staan… Kortom, een heuse titanentaak is het, zo’n parcours bouwen. Een taak die Nick graag op zich neemt – als er genoeg animo voor is. Het geval wil namelijk dat het enthousiasme voor de fiets de voorbije weken wat laag ligt. Vorige week waren de twee starturen samen met 3. Das niet zo heel erg veel. Daarom : een WK-rit, ja. Maar dan willen we wel graag dat er ook wat mensen van start gaan zondag 26/09. Hou er wel rekening mee : u gaat thuis moeten verkopen dat u zowat een hele dag weg zal zijn. Laten jullie in de whatsapp BLOG weten of jullie mee zouden rijden? Doen, zou ik zeggen!

Nu zondag dan. Hoewel het animo vorige week voor de nochtans erg mooie Antwerp Port Epic niet zo hoog was (omdat het zaterdag was? Of toch angst voor het grind en de kasseien?), voorzien we ook deze week een ritje over wat dolomietbanen. In de Kempen deze keer. Wat mij betreft, één van de Bike Leon-routes die er met kop en schouder bovenuit steekt. Er is keuze tussen een route van 63 km naar de Trappistenabdij van Westmalle (start om 10.00 uur, GPX hier, een route die u al enige tijd kent), en één van 102km – het pareltje – naar de Konijnenberg in Vosselaar (GPX hier). Jullie kennen die witte baantjes kriskras door de bossen ondertussen al van de Trappistenroute. Heel goed met de koersfiets te doen. Wel duimen voor wat droog weer de komende dagen.

De route vertrekt langs het Kempens kanaal. Via de hoogmolenbrug ga je dus naar Schoten. Pas wel op. Aan de derde brug verander je van de linker- naar de rechteroever. Vanaf daar begint de pret.

grind in Vosselaar

Dat was het voor deze week. Niet vergeten : post even in de B.L.O.G. of je zin hebt in een rasechte WK-rit volgende week.

Nick en Tom