Nu zondag: Omloop van de Wase Ardennen (70-103 km)

Dag allemaal,

Jullie parcoursbouwer heeft jullie de voorbije weken wat in de steek gelaten. Hij teerde op routes die we in de voorbije jaren al eens hebben gefietst. “Nogal veel bekende wegen”, klonk het al snel. Volledig terecht. 

Tijd dus om nog eens nieuwe oorden op te zoeken voor deze nieuwe aflevering van Solo Leon. Dat doen we deze week in de Wase Ardennen. Hoogtemeters in het Waasland? Jawel! Op de lange route kom je aan 300-400 hoogtemeters (103 km – GPX). Op de korte route is dat iets minder (70 km – GPX).

Ik heb gezocht naar hoogtemeters op bruggen en dijken, maar je zal ook een paar keer de Cuesta van Temse beklimmen. Je klimt nooit meer dan 30 hoogtemeters in één keer. Bereid u dus voor op veel vals plat, maar bemerkt toch ook het bord van 10% hieronder!


Echt steile stukken zitten er uiteraard niet in. Als je al eens uit je zadel moet, is dat misschien gewoon omdat het op één van de kasseistrookjes onderweg wat kaduuk kwam te staan. Houd u wel klaar voor extra bochten. De kans dat je u onderweg gaat vervelen is inderdaad erg klein. 

De routes vertrekken aan de voetgangerstunnel op Linkeroever. Ik veronderstel dat jullie de weg naar daar al weten. Je vertrekt richting Burcht om daar meteen de beruchte Muur van Burcht te beklimmen, een bult van toch wel drie hoogtemeter. In Temse moet je wat oppassen, want daar kruist de route. 

Veel fietsplezier!

Nick

PS Op 6 september organiseert Count Me In “Rondje Valkenburg”, een tocht van 140-200 kilometer vanuit Tongeren. Als parcoursbouwer van dienst, mag ik die dag een paar mensen meebrengen. Wie zin heeft om mee te gaan, mag me contacteren op nick.schuermans[at]hotmail.com. Meer informatie en een warmmakertje over het parcours kan je hier vinden.