Bike Leon Week 11: Een grensgeval (66 /102 km)

Beste Leonners,

Afgelopen weekend zijn jullie en massa richting Hageland getrokken. Sommigen namen genoegen met een 80-tal kilometer. Proficiat! Anderen hebben zich gewaagd aan de 250 kilometer. Ook proficiat!

Davy bezorgde ons een verslag van zijn escapades op de puistjes. Hij beschrijft daarin heel mooi wat een vriendelijke, behulpzame, hartverwarmende bende we zijn. Ook daarvoor proficiat!

Voor deze week heb ik een lange rit richting Essen (102 km – kaartje hierboven– GPX) in petto en een korte richting Kalmthout (66km – GPX). De route blijft overal binnen de landsgrenzen, maar schampt dikwijls wel langs de Belgisch-Nederlandse grens. Je zal wegversperringen, containers en politiepatrouilles zien, maar je zal nooit de grens zelf oversteken.  Pas wel op. Een klein navigeerfoutje kan je duur te staan komen!

Volgende plekken kunnen jullie filosofische discussies over de zin en onzin van grenzen stimuleren:
– km 36: Bij uitkijktoren De Klot in natuurrreservaat De Maatjes is een stukje Dodendraad uit de Eerste Wereldoorlog gereconstrueerd.
– km  50: De Grensstraat in Essen loopt pal op de grens. Aan de linkerkant van de weg zit je in België, aan de rechterkant in Nederland. Vreemd genoeg ligt het fietspad aan de linkerkant van de weg…
– km 51: Bij Herberg Quarantaine kan je vanaf 10 uur ‘s morgens bio-ijsjes en drankjes kopen. De quaraintainestallen zijn eind negentiende eeuw gebouwd om vee uit het buitenland in quarantaine te kunnen plaatsen voor het verhandeld werd.
– km 74: De Grensstraat in Putte loopt ook weer mooi op de grens. Aan de linkerkant gaan de winkels binnenkort open. Aan de rechterkant zijn ze nooit toe geweest.

Dan nog wat dienstmededelingen:

– Tijd om de puntenbakken weer vol te sparen! Volgend weekend nog een gewone 65/100 km rit. In het lange weekend daarna weer een spécialleke, getiteld “De Slag om Waterloo”.

– Onze voorzitter heeft weinig tijd om zelf te fietsen, maar sleutelt wel aan andermans en andervrouws fietsen. Hij roept op om zijn uitgeleend herstelmateriaal terug te brengen.

– Bas is onlangs vader geworden van Lou. Ook daarvoor: proficiat!

Tamusement,

Nick