Verslag Veelbergentocht Aarschot

Alleen vertrokken rond 8:45, werd ik rond Hove voorbij gesneld door Bert en compagnon… Om die dan rond Peulis aan de kant terug te vinden met een afgebroken spaak. Terwijl hij de VWB pechdienst belde, arriveerde ook Tom L.
 
Die was een stevig robbertje aan het bakkeleien met z’n Polar, die hem graag buiten de lijntjes liet rijden. Dus voorgesteld om samen verder te rijden, gezien mijn Wahoo wat gehoorzamer was.

 
Leuk voorgeborchte tot aan de stevige molshopen die ons te wachten stonden. Daar was al snel duidelijk dat Tom eerder in de Vogezen thuis hoort dan hier… Maar allé, ik geraakte toch ook wel boven met een beetje meer gehijg.
 
Alles goed tot aan de Doornbergstaat in Aarschot. Daar vond Tom’s derailleur zijn timing van schakelen niet zo geschikt, en besloot om er maar naast te gaan liggen. Opnieuw een telefoontje naar de VWB, en ik opnieuw alleen verder.
 
 
Een stukje buiten Aarschot zag ik dan in de verte een deerne in Bike Leon kleuren aan de kant staan.. Oei, weer iemand pech? Halvelings: haar gsm was plat en haar prins op het stalen ros was zichzelf wat aan het afbeulen op de langere route. Elkaar terugvinden zou zo wel wat moeilijker zijn, dus dat hebben we dan sms-gewijs even opgelost.
 
Het verdere vervolg was zonder veel noemenswaardige momenten, hoewel bovenkomen op de laatste klim van de dag op de berg van het gelijknamige Heist toch indicaties gaf van mogelijk lichte verzuring en vooruitzicht op stramme spieren morgen.
 
Toprit alweer!
 
Davy