Verslag 21/7: Bels Lijntje

Van onze reporter ter plaatste Jan.

Met Nick op vakantie dachten sommigen misschien dat we saaie ritjes voorgeschoteld zouden krijgen, maar dat was buiten vorige week Bas en deze week Tom  V R gerekend.
Deze twee leonners namen het werk van Nick met verve over.
Over de tour van vorige week berichtte ik jullie al,eerder. Dus laat ik het nu over die van afgelopen zondag hebben.
Een zekere vakantiemodus valt er wel waar te nemen.
We waren nochtans alweer met 11, maar we telden wel 3 laatkomers. Kasper gaf eerlijk toe dat hij al een beetje in vakantiemodus verkeerde. Dave had blijkbaar geen excuus of toch geen dat hij aan onze neus wilde hangen en Sven had zijn opwarmingstoertje (?)Van 37 km een beetje verkeerd ingeschat.
Ah ja en dan was er nog Dirk die bij zijn eerste deelname dit jaar net te laat kwam. Deze  herboren leonner was bijna aan een vermelding van laatkomer ontsnapt.
En eerlijk is eerlijk wijzelf, het hele peloton, waren ook niet klokslag 9 aan het trappen.
Maar …. who cares we waren toch weer allen samen op pad.
Buiten Dirk daagde  er nog een herboren leonner op met name Jan Seurinckx (juist gespeld Jan?) en ja Tom dit is die mysterieuze Jan die ons op strava volgt.
Maar we hadden het over vakantiemodus.
Twee snelle stukken waren in het parcours voorzien. De eerste strook werd enthousiast   vanaf de eerste meter aangevat. De tweede strook daarentegen kwam heel wat aarzelender op gang.
Details hierover kan ik jullie niet geven. Mijn verslag komt vanuit de achterlijn.
Hier kwam de versnelling aanvankelijk helemaal niet op gang. Toch na best lang aarzelen zette toch iemand de versnelling in. Wie? Ik zou het niet weten zo groot was het verrassingseffect. Het was in ieder geval voor allen een aanzet om hun steentje bij te dragen aan een stijging van ons gemiddelde. Behalve ik dan. Mijn excuus… notities maken…???
Dave nam zijn bijdrage serieus als een echte profknecht en nam verschillende keren  de kop en moest zich dan volledig leeggereden laten uitzakken. Missie volbracht zou je kunnen zeggen.
Nog enkele weetjes:
-Stijn rijdt plat( vooraan en achteraan) wordt door de snelle jongens
aan zijn lot overgelaten wetende dat de achtervolgers hem wel een handje zullen toesteken.
-Enkele honderden meter verder rijdt een jongedame plat. Daar vinden we die snelle gasten terug klaar om een ( bureau)handje en een pompje toe te steken. Echt indruk maken ze niet want uiteindelijk dient de jongedame een hulplijn te bellen
-bandenlichters zijn uit den boze bij het monteren van de band.
-als je van Antwerpen komt dien je de weg te kennen dixit Antwerpse dame die ons de weg vraagt in Zondereigen . Uit dezelfde bron komt de uitspraak mannen kunnen niks zonder de vrouwen. Deze uitspraak werd goed gepareerd door Tom L met de gevleugelde woorden: “Ik ben al 6 jaar alleen en leef nog”. Goeie bal Tom!
-1 leonner nam de waarschuwing van Tom wat extra trappistengeld mee te nemen niet ter harte, maar werd door een joviale terrasgenoot met Bike leonshirt gered.
-verschillende navigatiesystemen leidden ons de weg nl Garmin, Mio en Tom(L)Tom(VR)
-Ik leerde dat KOM staat voor “king of the mountain”. Zelfs op de meest vlakke stukken naast een kanaal. Begrijpe wie begrijpe kan.