Week 16: Conquest of Oesterdam

Hallo Leonners,

Waauw, wat een geweldige zondag was me dat afgelopen week! Een prachtig peloton van zo’n 30 m/v/x sterk, een fijn parcours, gezelligheid troef op de fiets, tijdens de tussenstop (zie sfeerbeelden) en nadien op het terras. En er is goed verbroederd met onze vrienden van Klub Noord; er werd al geopperd om eens met een delegatie naar 1 van hun ritten op woensdagavond te gaan, we gooien de agenda’s wel eens bij elkaar!

Hmmm, hamburgers! Croques!
Nieuwe fietsvrienden!

Deze week dan. Ik geef al maar vast mee dat er ook zoiets als verkiezingen zijn komende zondag. Op zich een redelijk saaie bedoening, zo die calvarie naar de stemhokjes. Maar we maken het graag een beetje spannender: ofwel probeer je vroeg te gaan stemmen om ervan af te zijn nog voor de rit om 9u… dan loop je misschien wel het risico om opgevorderd te worden als bijzitter, want naar het schijnt vlotte de zoektocht naar die deelnemers van het democratisch proces niet zo goed. Ofwel gok je er op dat het niet te gezellig wordt op het terras na de rit, en dat je er wel vlot voor 16u gaat geraken… hou misschien nog wat jus in de benen voor die finale eindsprint 🙂

Waar kunnen we zondag dan eens koers naar zetten? Ik was toevallig vanavond uitgenodigd bij kennissen in Tholen, de keuze voor de rit ligt dus voor de hand: de Oesterdam! Bij vertrek om 9u krijg je daar dan ook nog de Kalmthoutse heide, de bossen van Bergen op Zoom, het pittoreske Tholen en een passage langs de Haven van Antwerpen bij (GPX hier, 115km). En misschien wat uitzichten zoals onderstaande. Op deze 10,5km lange dam wordt al eens graag koers gereden, ik denk dat ik de startlijn heb gespot. Er wordt westenwind gegeven zondag, dat leidt dan misschien wel tot waaiers. De 10-urenclub blijft binnen de landsgrenzen en houdt het bij Zandvliet ipv Bergen op Zoom (en dus ook geen Oesterdam), GPX daar, 75km.

Mooi mooi
Rust en kalmte kan u redden…
… voordat het spel hier op de wagen zit

En na al dat baangeweld komt ook de 4de gravelrit in zicht. Op zaterdag 15 juni wordt de verplaatsing gemaakt naar café In Den Congo te Vossem, alwaar er keuze is uit een rit van 77km (GPX ginder) of 120km (GPX ergens) door het Zonienwoud. Beiden beloven van het mooiste dat er op gravelgebied in België te vinden is. De lange rit passeert halverwege ook nog herberg ’t Kriekske aan het Hallerbos. De pinten In Den Congo kosten nog altijd maar 1 euro, je kan er echter niets te eten bestellen. Lunchpakketjes meepakken lijkt dus aangeraden. Jan de logistieke man regelt opnieuw de autoverdeling, vertrek is om 8u30 aan Bar Leon.

Tot zondag 8u50 of 9u50 en kiest voor de goei(e rit)!

Davy, Nick, Kurt S