Week 11: Zondereigen

Dag lieve Leonners,

“wat een tof clubke is dees toch!”, was de bedenking die ik me maakte toen ik vorige week eindelijk mijn eerste rit van het seizoen kon meerijden. We zien, zoals we ook adverteren, zowat elke week weer nieuwe gezichten, die na afloop van de rit veelal enthousiast zijn over het aangeboden parcours, het fijne gezelschap tijdens de rit alsook de aangename nabespreking in onze staminee. Er wordt hier en daar dan ook gepolst hoe men zich in onze clubkleuren kan vertegenwoordigen; goed nieuws: er is nog stock van zowel truitjes als sokken… spreek me even aan tijdens een van de nabesprekingen en we zien of er passende kledij kan gevonden worden.

De ritten van komende zondag: blijkbaar had het thema van de grenzen op te zoeken afgelopen week toch wel wat succes, dus we doen dat deze week dunnetjes over. Dit maal zal de lange rit (vertrek 9u) u naar Zondereigen brengen, een dorpje dat tot Baarle-Hertog behoort. Op de heenweg passeer je de kolonie van Merksplas, op de terugweg die van Wortel. De GPX voor 102km fietsplezier vind je hier. En om op het thema van de ‘Z’ door te gaan, zal de korte route (vertrek 10u) via Zoersel lopen. Geen grenzen of kolonies, maar toch ook 72km genieten; GPX daar.

De snelle benen kunnen zich in beide routes laten gaan langs de Schotense Vaart, en wel vanaf Trapke Op in Brecht tot Sluis 4 in Sint-Job, goed voor 5,5km. Zoals altijd: de slimste wint, we respecteren de andere weggebruikers en we wachten op elkaar na het doorstomen.

De opmerkzame websitebezoeker heeft ondertussen ook gemerkt dat het RGMC weer digitaal te raadplegen is; voor de laatste stand van zaken, zie https://www.bikeleon.be/rgmc/

Veel fietsgenot,

Davy