Strijken voor 10 jaar Bike Leon, klimmen en tegen de grens aanschuren

Dag Leonners,

Zoals jullie (verondersteld worden te) weten, bestaat ons clubje dit jaar 10 jaar. Dat vieren we niet alleen met de verovering van de Stelvio in juli. Er zitten nog wel wat plannen in de koker van onze ondervoorzitter Jan H. Zin om daar mee je schouders onder te zetten : een berichtje naar Jan volstaat.

Over -voorzitters gesproken: ook onze erevoorzitter Kurt A. laat zich niet onbetuigd. Hij nam het heerlijke initiatief om waanzinnig mooie patches te laten maken. Voor 1 euro per jaar dat we bestaan, kan je er zo eentje de jouwe noemen. Stuur een berichtje naar Kurt, en haal dat jeansvest en het strijkijzer maar boven! (Het 2-euro stuk op de foto dient om een indicatie van de grootte te geven).

mooi hé

Ons volgend specialleke komt eraan: rondje Valkenburg, op 1 mei.  De ingeschrevenen zitten al in een whatsappgroepje om de praktische zaken vlot te regelen. Twijfel je nog om alsnog deel te nemen in plaats van, ik zeg maar iets, een dagje met de familie door te brengen? Laat je overtuigen en bekijk het roadbook hier, lees hier het verslag, zet die GPX’en (hier), daar en ginder op je toestel en mail nog even naar penningmeester Koen S. om je last minute deelname te bevestigen. Je gaat er geen spijt van krijgen. Pijnlijke spieren misschien wel. Bijeenkomst zaterdag om 08.30 uur aan bar Leon (Garry krijgt een vrijstelling en ontmoet jullie in Valkenburg).

Natuurlijk wordt er ook op zondag gereden.

Vorige week reden we zuidwaarts naar tAtomium, deze week trekken we de andere kant van het land uit. De lange rit  gaat naar Essen (102 km – kaartje hieronder – GPX hier)  en de kortere 10 uren rit richting Kalmthout (74 km – GPX daar). De lange route blijft overal binnen de landsgrenzen, maar schampt voortdurend langs de Belgisch-Nederlandse grens. Het is een overblijfsel van de Corona-jaren, en wat voor één. Het advies van uw voorzitter : sta op tijd op en ga voor de lange route!

Volgende plekken kunnen jullie filosofische discussies over de zin en onzin van grenzen stimuleren:
– km 36: Bij uitkijktoren De Klot in natuurrreservaat De Maatjes is een stukje Dodendraad uit de Eerste Wereldoorlog gereconstrueerd.
– km  50: De Grensstraat in Essen loopt pal op de grens. Aan de linkerkant van de weg zit je in België, aan de rechterkant in Nederland. Vreemd genoeg ligt het fietspad aan de linkerkant van de weg…
– km 51: Bij Herberg Quarantaine kan je vanaf 10 uur ‘s morgens bio-ijsjes en drankjes kopen. De quaraintainestallen zijn eind negentiende eeuw gebouwd om vee uit het buitenland in quarantaine te kunnen plaatsen voor het verhandeld werd.

ijsje

– km 74: De Grensstraat in Putte loopt ook weer mooi op de grens.

Tot zondag, 9 of 10 uur!,

Tom

Bike Leon