Het tweede specialere en week 8

Dag Leonners,

Om maar meteen met de deur in huis te vallen : maandag 1 mei, dag van de arbeid, bieden wij u ons tweede specialeke van het jaar aan. En wat voor één. We geven u de kans om (heel erg veel) extra arbeid te leveren. We gaan namelijk voor het onvolprezen rondje Valkenburg van Onze Parcoursbouwer. In het kort : 200 km, 3000 hm. Er is ook een ‘gemakkelijke’ versie van 140 km en 2000hm. Meer weten? Lees er hier alles over. Overtuigd? Stuur een mail naar tom@bikeleon.be om in te schrijven (Niet antwoorden op deze nieuwsbrief, dat komt niet goed terecht). Graag ook vermelden of u beschikt over vervoer, en hoeveel mensen en fietsen u met dat vervoermiddel kan , wel ja, vervoeren.

meer heb je niet nodig om Rondje Valkenburg door te komen

Maar voor 1 mei valt nog zondag 16 april (onder andere). Waar trekken we naartoe?  We gaan een poging doen om Nijlen te omsingelen. Twee routes hebben we daarvoor. Eén die start om 10.00 uur en 73 km telt (gpx hier), en één van 100 km met vertrek om 09.00 uur (gpx daar).

omsingeling geslaagd

We rijden over rustige en wreed schone boerenbaantjes. Voor degenen die vorige week moesten missen : we vertrekken over de Cogels Osylei – heeft u toch nog van een strookje mogen . Voor de rest haast geen kasseien,  wel nogal wat betonplaten die nog net aan elkaar plakken met -komt ie, Renaat – bitumineuze voegvullingsmassa. Opgelet : uit de verkenning maandag bleek dat er wel wat steenslag ligt in de bochten.

 

Tot zondag allemaal,

Tom