Reuzenloop, Ardennenweekend, Veelbergenrit

Beste Leonners,

Op Strava valt het op : steeds meer Leonners gebruiken hun benen niet enkel om de trappers te geselen, maar binden er ook al eens een loopschoen onder. Waarom dit niet een keer samen gedaan, in tenue, en wel op 7 mei? . Start, aankomst én afterparty aan t Krugerplein. De deelname is gratis, het is ook een funrun (geen rangschikking), afstanden van 5 en 10 km. En, niet onbelangrijk, een uitdagend parcours waarbij je oa door de Roma, districtshuis, Trix, La Gare 27, Rataplan en het Sportpaleis loopt. Info vind je op www.borgerhout.be/reuzenloop, en bij Kurt A. Trek je loopschoenen aan, en uiteraard je leonshirt! 

Terug naar de fiets nu. Nog maar net hebben een paar helden Rondje Valkenburg achter de rug, en het wordt alweer tijd om te klimmen. Op 2, 3 en 4 juni staat immers ons Ardennenweekend op de kalender. Zoals bij al onze activiteiten is het doel tweeledig : fietsen , en daarna de calorieën terug aanvullen. Zelfs het slapen is geregeld. We hebben een chalet in de buurt van het lieflijke Vielsalm. Het programma voor zaterdagavond ligt ook al vast. Onze Parcoursbouwer zorgt voor ritjes voor vrijdag, zaterdag en zondagvoormiddag. Veel vragen zijn hiermee al beantwoord, toch zullen er nog wat openstaan. Kurt S, trekpaard van het weekend, wil daarom een whatsappgroepje aanmaken met de deelnemers. Stuur hem even een berichtje, dan zet hij je erin en houd je op de hoogte.

En dan het fietsen nu zondag. We leggen de lat wat hoger. Toch voor wie niet mee was naar Valkenburg (voor hen wordt dit een lachertje). We gaan voor 115 km, en dat ook nog eens met wat hoogtemeters in : onze befaamde veelbergenrit in en rond Aarschot (gpx hier) . Voor de langslapers, ook gekend als de 10-urenclub, is er een route van 82 km (GPX daar)

De route van 115 km kent een vlak voorgeborchte van bijna 50 km. Eerst volgen we de fietsostrade tot net voor Mechelen. Aanpikken kan dus ook aan de Roderveldlaan. Vanaf Mechelen volgen we ruwweg de Demervallei tot in Werchter.Vanaf daar kan je je aan een tiental beklimmingen verwachten (zie profiel hieronder). Om het navigeerwerk wat te vergemakkelijken, heeft onze onvolprezen parcoursbouwer geen lusjes voorzien. 

De eerste klim is de Middelberg oftewel de Kom van Tom. Op het moment dat je denkt “ca va nog wel”, steigert je paard plots wild omhoog om pas helemaal boven terug tot rust te komen. Houd u dus klaar. Ook de tweede klim is best een zware. De  Muur van Wezemaal kent zelfs een haarspeldbocht aan 20% of zo!

De volgende klimmen gaan je kuiten wat minder teisteren. Na de Moedermeulen (aan de molen in Gelrode dus) volgen nog drie mooie, niet al te steile holle wegen naar de top van de Eikelberg, de Liedeberg en de Konijntjesberg.

Na een passage door het centrum van Aarschot zal de GPS je plots rechts sturen voorbij een bordje 15%. Op de Doornberg ga je dus snel weten hoeveel poeier er nog op zit. Onmiddellijk daarna volgen nog twee minder lange beklimmingen. En na deze passage in het Hageland kon Nick het niet laten ons in Heist op den Berg nog eens langs de Palmbosstraat te sturen…

 

Tot zondag om 08.50 en 09.50.

Tom