Solo Leon III: de Heideroute (67 km)

Beste vrienden van de fiets,

Velen onder ons lijken vorige week veel plezier beleefd te hebben aan de  Solo Leon versie van de Trappistenroute. Op de Bike Leon Strava en Whatsapp kwamen talloze foto’s voorbij van gelukkige mensen die op hun eentje of tweetje de route hebben afgelegd. We zagen zelfs ingenieus knutselwerk met drinkbussen en een alternatieve Trappistinnenroute passeren. Dank daarvoor!

Ook deze week lijken we zowel Frank Deboosere als Marc van Ranst aan onze kant te hebben: fietsen dus maar! 

We bieden u deze week een route aan van 67 km (gpx hier) door heide en weide. We blijven binnen de landsgrenzen. Je moet dus niet bang zijn om in Essen Hoek twee weken in quarantaine te moeten. In’t begin volgen we grofweg de F14 fietsostrade van Antwerpen naar Ekeren, Kapellen en Kalmthout. Vandaar trekken we een hele mooie streep dwars door de Kalmthoutse Heide. Op de terugweg naar Antwerpen volgen we kleine wegen en fietspaden door bossen en velden. Via een goed verstopt paadje bereiken we de Schotense vaart. Vandaar kent u de weg.

Fietsers die geen GPS hebben, maar de route toch graag doen, mogen een mailtje sturen naar nick.schuermans[at]hotmail.com. Fietsers die zich eenzaam voelen, kunnen hun fietsgeluk delen op de Bike Leon strava-groep. Als je nog geen deel van onze Whatsapp groep bent, maar dat wel graag zou zijn, kan je een mailtje sturen aan info[at]bikeleon.be. De spelregels van de whatsapp-groep vind je hier, maar er lijkt de laatste dagen iets meer manoevreerruimte dan voorheen….

Ik kijk uit naar de verslagen van jullie avonturen!

Zorg ondertussen goed voor jezelf en voor de mensen in je buurt!

Nick