Solo Leon IV: Bergop!

Beste Leonners,

Ons regelmatigheidscriterium liegt er niet om. Ondanks het gebrek aan groepsritjes zien we meer Leonners op de fiets dan ooit tevoren. Volhouden!

Deze week bieden we u een rit van 76 km aan richting Heist op den Berg. Daar beklimmen we de allerzwaarste helling van de Provincie Antwerpen. Volgens gespecialiseerde websites is dit de 12523 moeilijkste klim ter wereld. Het profiel uit de Encyclopedie Cotacol gewaagt van maar liefst 29 hoogtemeters en een laatste hectometer in kassei aan 11%!

Opgelet: de GPX van de rit bevat een lus. Na het eerste stukje afdaling, draai je rechts de grote baan op richting kerk van Hallaar. Wil je de col buiten categorie twee of meer keer beklimmen, volg je deze grote baan rechtdoor. Helemaal beneden draai je rechts terug het parcours op. Heb je genoeg van het klimmen, dan neem je vanop die grote baan de eerste links, nl. de Eugeen Woutersstraat. Als je de GPS-route volgt, beklim je de Muur van Heist twee keer: één keer om parcourskennis op te doen en één keer om een aanval te wagen op het clubrecord van Tom VR. Je kan natuurlijk ook een poging doen om te Everesten. Als je het rondje 305 keer aflegt, sta je in je verbeelding op het dak van de wereld! 
 
Dokters raden je in deze tijden echter af om de held uit te hangen. Eén of twee keer omhoog is dus meer dan voldoende. Meer is uitsloverij. En ook nog eens ongezond. Doe het dus maar rustig aan en geniet onderweg van het landschap.  Let na 28 km bijvoorbeeld eens goed op de fraaie dorpskern van Gestel. Vergeet in Heist bij het begin van de afdaling ook niet te genieten van het panorama dat zich uitstrekt tot in Parijs. En zwaai op de Netedijk naar al die knappe Leonners die de overkant onveilig maken!
 
Veel fietsplezier,
 
Nick