Waver en Poperinge: check. Nu op naar Hoei!

Ondertussen hebben we weeral twee speciale Bike Leon ritten achter de kiezen: een uitstap naar Waver (153km) en de rit Poperinge-Antwerpen (175km). Met als toevallige link passages langs respectievelijk Walibi en Bellewaerde.

Waver
Na een zachtglooiende aanloop kwamen er toch enkele stevige hellingkjes. Niets onoverkomelijk, maar toch pittig. De voorspelde regen hebben we enkel gekregen tijdens een korte tussenstop aan een supermarkt om proviand in te slaan.
Verder: zalige rit, zalig weer. Meer kan een mens niet wensen (of misschien de benen om er nog eens honderd bij te doen vanaf Waver). Onze hoed gaat trouwens extra af voor Steven: het was lange geleden dat hij verder dan honderd kilometer had gereden en hij deed dat zeer vlotjes.

 

Fony_2016-06-12_IMG_6928b

Zachtglooiend = zalig!

Fony_2016-06-22_IMG_6937b
Schuil/koffiekoekenpauze

Fony_2016-06-12_IMG_6938

Het volledige hoogteprofiel van de rit

En de strava link: https://www.strava.com/activities/607186800

Poperinge

Iets wat we al geruime tijd wilden doen: een zo lang mogelijke treinrit maken in België (zonder overstappen) en daarna met de fiets terug rijden. Poperinge stond als eerste op de lijst.
Ook deze rit hadden we fantastisch weer en aan een -redelijk- rustig tempo zijn we via Gent vlotjes naar Antwerpen geraakt. Nu begrijpen we ook waarom het “Leie-Peloton” bestaat: Het is daar gewoon prachtig om te fietsen.
Met extra dank aan locomotief Glenn die het tempo beheerste. Kurt kwam wegens een opkomende verkoudheid pas de laatste zestig kilometer los en Jan… is er ook geraakt.

 

2

Ieper, eens een andere omgeving dan Antwerpen!

4b

Passage langs de Menenpoort te Ieper

5b

en de vele kerkhoven.

IMG_6954b
Kort voor de finish toch nog even de vochtvoorraad aanvullen bij Café De Smoutpot (iedereen welbekend van de Blauwvelokeskoers). 175km is toch nét te ver om uit te rijden op twee bidons.

IMG_6952b

Een kort bedevaaartsmomentje bij het Blauwvelokeskoers-standbeeld. Rest in peace!

Strava link: https://www.strava.com/activities/614290250

En hier -exclusief!- nog een special Bike-Leon-Replay van de steilste afdaling van de Poperinge rit*!

*ongeveer 2,5% steigingspercentage

Volgende uitspatting: 3 juli, de rit naar Hoei. Rij mee, zouden we zo zeggen. Kurt overweegt zelfs zijn racefiets nog eens boven te halen… en hopelijk is dit verslag voor sommigen de motivatie om de angst voor lange ritten aan de kant te schuiven!