GP Borgerhout

Zondag 10 juli 2016 werd rond het Te Boelaerpark de eerste editie van de GP Borgerhout / Reuzekes Wisselbeker Ploegenkoers verreden. De wedstrijd stond open voor lokale wielerclubs en renners die anders geen officiële wedstrijden rijden.

Het ongelooflijke weer maakte het extra prettig de andere fietsclubs uit de buurt een keer te treffen op deze sportieve manier en met dit leuke concept: de derde renner van elke ploeg zou beslissen over de klassering.

Na enige twijfels over de haalbaarheid om een ploegje bijeen te krijgen, stuurden we er dan toch een een delegatie Leonners op af. Onder onze slogan ‘Redelijk hard rijden’, gaven Piet, Kurt, Tom en Bob zich volledig om de zachtgroene truitjes op te laten merken.

4_P1260754_groepsfoto_2

De wedstrijd was 38km lang. Acht rondjes op een gesloten omloop met ongeveer een vierde daarvan kasseien. We vonden het een mooie vondst van de parcoursbouwer. Zeker omdat de Gitschotellei ook nog eens gesplitst werd in het midden, waardoor er eigenlijk twee pavées ontstonden.

gp parkours

De twee ronde punten en andere obstakels vroegen wel om attente coureurs. Door het niet al te grote peloton en de hoge snelheid werd alles redelijk snel op een lint getrokken. Voeg nog seingevers toe met gele vlaggetjes en fluitjes en je krijgt een wedstrijd zonder ook maar één ongeluk.

1_P1260699_3

Bij elke passage over de kasseien vlogen de fietsonderdelen duchtig in het rond. Zo zag ook Kurt zijn bidon op de vierde strook een solo aanval plaasten. Jammer. Dertig kilometer zonder drank rijden, het begint wat tegen te steken. Tom verloor zijn snelheidsmeter, rest in peace. Ook sneu voor alle coureurs met lekke banden, maar toch ook een béetje geestig als je zelf gespaard blijft.

2_P1260700_3

Tom en Bob gingen lange tijd goed mee met de koplopers. Vooral Tom rijdt de laatste tijd enorm hard. Bob heeft al enkele ritten met Bike Leon meegereden en we kunnen enkel hopen hem nog wat meer te zien.

3_P1260749

Kurt besefte halfweg koers plots dat je truitje ook opgemerkt wordt als je maar net genoeg achterop rijdt. Zo eindigde hij als laatste renner voor de volgwagen die niet uit koers gehaald werd of zelf de remmen dichtkneep. Een uurtje hartslag 177, op zijn leeftijd moet dat volstaan.
Schakelen aan het stuur was trouwens een primeur voor hem, met zijn vers gerestaureerde stalen ros. Geen platte prijs rijden niet, zie Blauwvelokeskoers.

Piet werd jammer genoeg enkele rondjes voordien wél aan de kant gezet, net enkele meters voor zijn schoonbroer er de brui aan gaf. Enorm spijtig. De verhalen hadden nog jaren de ronde gegaan binnen die familie. En dit bij zijn allereerste wedstrijd!

Uiteindelijk werd de wedstrijd gewonnen door de straffe mannen van Den Dreihoek. Ook de Mombassa leek ons heel sterk gereden te hebben. Een volledige uitslag per ploeg hebben we echter nog niet ontvangen van de organisatie. Laat ons dan hier ook de nadruk rijden op de redelijkheid van ons hard rijden, op onze progressie en niet het resultaat.

Na de caféploegen was het tijd voor de wedstrijd internationale bij de elite-vrouwen.

5_P1260897_3

Ook zij mochten naar hartelust over de kasseien dokkeren.

6_P1260785_2

7_P1260961_3

Toch prachtig een koers met zo’n spandoeken!

Speciale dank aan de organisatie om alle clubs samen te brengen, Johan en Eva als luidste supporters en Charlotte voor de foto’s.

Na het wegvallen van Deurne Koerst is de volgende wedstrijd waar we ons vertonen waarschijnlijk de Krugerkross op 18 september.

Strava link van de wedstrijd (Kurt)

Officiële fotogalerij GP Borgerhout: http://www.sportindekijker.be/2016/juli2016/borgerhout2016/

Hieronder nog het volledige individuele klassement, met onze klassebakken in het groen:

rituitslag_web