Week 22 : Alweer een Bergrede

Dag Leonners,

Vanuit Combloux spreekt tot U Uw Voorzitter, terwijl Hij bijkomt van de zalige klimritten hier. Over bergen kan ik jullie niet sturen, dus is het tijd om nog eens naar de heide te rijden. Het is daar nu namelijk heel erg mooi.

De lange route (100 km – GPX hier) gaat over de Kalmthoutse heide (u ondertussen welbekend), en kleeft daar een wonderschoon stukje Rucphense heide bij aan.  De korte route (72 km – GPX daar) houdt het bij de Kalmthoutse heide.

Twee tips :

  • Als u kiest voor de lange route : eens op het (verharde!) fietspad in de Rucphense bossen/heide : kijk aub een beetje uit. Dit pad nodigt uit om te vlammen, maar : het is smal, onoverzichtelijk door het vele keren en draaien en de begroeiing, en het kan er druk zijn. Houd je dus een beetje in, en geniet gewoon van al het schoons daar. We willen geen ongevallen!
  • Als u om 10.00 vertrekt : overweeg toch om de lange route te nemen. De kortere heeft u al -tig keer gedaan, en de ongeveer 25 km extra van de lange route zijn écht de moeite waard!

Veel plezier zondag

Tom