Week 5 : de Heideroute – the Original

Dag Leonners,

Voor we overgaan tot de orde van de dag, eerst nog even een dienstmededeling van onze Parcoursbouwer Nick. Er zijn al aardig wat inschrijvingen binnen voor de Dolomietspecial XL op zaterdag 2 april (voor meer info : zie de nieuwsbrief van vorige week). Je kan er nog bij, maar de deadline voor de inschrijvingen (mailtje naar nick.schuermans@hotmail.com) ligt op maandag 28 maart. Op die manier rest er nog voldoende tijd voor het regelen van auto’s en dergelijke.

Naast de dienstmededeling is er ook nog een randzaak : de Liefde. Je zag het misschien al voorbijkomen in onze B.L.O.G. : ons aller Koen P. heeft, samen met de Mombassa Girls en Alles Vitesse, besloten de rol van Cupido op zich te nemen. We bieden hem hier graag een forum. We citeren :

“Ben je single en op zoek naar een fietsmaatje? Poets dan je koersschoenen op, trek je meest stijlvolle wielertenue aan en steek een roos in je achterzak. Op dit sportieve Speed Date event ten voordele van Think Pink koppelen we single cycleurs en cyclista’s tot een tandem voor het leven. Curieus naar wat je mag verwachten? Check het hier !”

En dan nu terzake. Je bent uiteraard al een halve week aan het aftellen naar zondag, die dag waar je om 08.50 aan Bar Leon staat te trappelen om te beginnen aan een ritje uit de hoge hoed van parcoursbouwer Nick. En gelijk heb je. Zondag gaan we met Bike Leon namelijk de natuurpracht van Grenspark De Zoom – Kalmthoutse Heide verkennen. Een ritje dat sommigen onder ons al wel eens vaker rijden ;-).  Via de villawijken van Brasschaat en Kapellen bereiken we, in tegenstelling tot de twee voorbije lockdownjaren, al snel de brede fietspaden van Nederland. In Huijsbergen zetten we terug koers naar Antwerpen, dwars door de Kalmthoutse Heide, het Klein Schietveld en Deurne-Noord.

De Statistieken :

  • Afstand : 74 km
  • Vertrek : 09.00 h (zomertijd!)
  • Snel stuk : 5 kilometer door de Kalmthoutse Heide
  • GPX : hier . Vergeet niet m op je GPS te zetten, want met de versies van de twee voorbije jaren kom je er niet
  • Impressie van de route : hieronder

Tot zondag allemaal,

Tom, Nick & Koen