Week 8: Fotowedstrijd Omsingeling van Nijlen (73/100 km)

Liefste Leonners,

Vorig weekend kroonde de Beul van Berchem zich tot kasseikoning, Tom L tot Dapperste der Galliërs en Julie en Valerie tot zangnimfen. Alles daarover  in ons uitgebreid verslag.

Dat verslag heeft onze voorzitter wel op z’n paard gekregen. Bike Leon is er volgens hem vooral om rustig te “chillen” op de fiets. Deze week dus een verbod op snedige demarrages…

Toch willen we de competitiegeest aanwakkeren met Bike Leon’s eerste fotowedstrijd! Grote regels zijn er niet. Bezorg ons via mail, strava, facebook, whatsapp, … gewoon één of meerdere beelden van onderweg. Plak er misschien wel nog een titel bij. Een paar voorbeelden vind je in deze nieuwsbrief.

Moed? Vissers? Laat me niet lachen!

Het thema van je fotoreeks staat volledig vrij. Je kan gaan voor bitse maatschappijkritiek, ugly belgian houses of “meisjes met ijsjes”. Als je huidhonger echt niet meer te harden is, behoort ook een collage van softerotische koeienuiers tot de mogelijkheden.

Als we de route volgend jaar nog eens rijden, maken we er een fotozoektocht van. Wie spot dan alle fotoshootlocaties?

Parcours

Opnieuw twee routes deze week: een lange van 100 km (GPX) en een iets kortere van 73 km (GPX). Omdat het op de fietsostrades en jaagpaden dikwijls Sinksenfoortoestanden zijn, heb ik m’n best gedaan om rustigere boerenbaantjes op te zoeken.

Social Distancing

Toeristische trekpleisters liggen niet dik gezaaid langs de route. Dagtrippers kunnen zich wel verlekkeren op een doortocht door Vremde-Centrum en een passage langs Zaal Lux in Herenthout. Moeilijk te geloven, maar ooit stonden daar U2, The Dire Straits, The Cure en The Kreuners op het podium!

Vertrekken doen we via de nieuwe fietsostrade langs de luchthaven. Amper kasseien deze week, wel veel betonplaten die nog net aan elkaar plakken met bitumineuze voegvullingsmassa. 

Bitumineuze Voegvullingsmassa

Wie  worstelt met zijn of haar GPS, vindt overigens troost in Jan’s verslag van een vorige editie. Die poging staat nog altijd geboekstaafd als het Schampschot langs Nijlen. 

 

Favorieten

*** Kurt S zou onze fotowedstrijd normaliter met de vingers in de neus moeten winnen. Zijn reeks van vorige week doet ons wel twijfelen of zijn piek al niet voorbij is. De compositie en de focus zitten telkens goed, maar van die schooldirecteur op de voorgrond worden we wat melig.

Melig

** Ook Kurt A heeft oog voor mooie beelden. ‘t Valt wel af te wachten of hij onderweg genoeg kan chillen om het landschap tot zich te nemen.

* Kasper is bereid om om zes uur ’s morgens te vertrekken. Dan heb je inderdaad de mooiste lichtinval.

Veel plezier allemaal! En benieuwd naar jullie foto’s!

Nick