Verslag rit twee: Flirten met het startuur en andere verhalen

Afgelopen zondag, derde klokslag des 9den ure heeft reeds weerklonken. Het blad voor de registratie van de aanwezigheden voor het RGMC is reeds in plastic verpakt en opgeborgen. De helft van het peloton is reeds ingeklikt en Nick heeft nog eens de belangrijkste afspraken ivm rijden in groep op een  rijtje gezet. Verschijnen daar plots nog Stijn, Valerie en Julie.

Dit flirten met het startuur verwachten we eerder van Kasper die zich daarin ondertussen al fameus bekwaamd heeft. Vorig seizoen diende hij een sprintje te trekken van Borgerhout tot Beveren om de rest in te halen. Hij had de route wel op zijn telefoon, maar de batterij was bijna plat.

“Twee aan twee” dat kan beter zeker in de voorste gelederen

Samir moest het noodgedwongen houden bij een stevige opwarmer. Een slechte nachtrust en een gebrek aan zuurstof noopten hem tot rechtsomkeer maken. In tegenstelling tot de profs die een minimum moeten presteren om hun startpremie op te strijken gunnen we Samir toch een zwart vakje op de RGMC-lijst.

We konden in ons peloton ook weer een zeer gewaardeerde solidariteit onderscheiden. De sterkeren zetten graag diegenen die het wat lastiger hadden uit de wind. We zien dit graag.

Op de achterste rij een opvallend beeld. Ik zag er eentje serieus stoempen en een andere rijden alsof het om een recuperatieritje ging. Ik noem uiteraard geen namen maar eentje moest achteraf nog naar Hoboken terug fietsen, de andere reed met een “trage fiets”.

Een volle lift Leonners? Kan er nog meer volk bij? Toch wel, mits een beetje minder corona-afstand (sorry Stan), het wegwerken van enkele winterkilo’s en het verder op het seizoen vervangen van crossers en gravelbikes met dikke banden door de volbloedracers. Zeker als we ook nog eens “out of the box “ beginnen denken. Ik denk dan aan systeem Lasagne. Meer uitleg kan in een volgende rit of aan den toog.

Goed communiceren; zeer belangrijk bij rijden in groep. De prijs hiervoor gaat alvast naar Valerie. Ze deed dat zo goed dat Kurt zich afvroeg wat zij voor job doet. En ja hoor…. Valerie is communicatieverantwoordelijke!

Miss Flandrienne 2020 vind je niet terug in het boekje van VWB. Wel bij Bike Leon. Make-up by Joren

Verslagen van de snelle stukken moet je van mij niet verwachten om voor de hand liggende reden. Doch deze keer viel het mij op dat en aantal snelle jongens deze keer nog pasten. Later in het seizoen ga ik ze zeker niet meer inhalen.

Ook een aangenaam tempo aan den toog

Jan

Foto’s: Valerie en Kurt