Week 5 : De nieuwe Heideroute en voorzittersnieuws

Hallo Leonners,

tot u spreekt… een nieuwe voorzitter! 
Het moet zijn dat mijn actie om bokes te voorzien na de rit van 2 weken geleden, aanzien werd als een verholen verkiezingsstunt. Want afgelopen zaterdag, na geweldig goed van spijs en drank voorzien te zijn geweest in Pepper & Mint (nogmaals grote complimenten aan Hilde!), gaf Tom bij de aansluitende pinten aan dat hij zijn titel voortaan graag zou prefixen met “ex”; met andere woorden: hij nam ontslag. Het toen nog aanwezige peloton keek enkele luttele seconden naar elkaar als waren ze volledig de route kwijt, maar de neuzen draaiden wel heel verdacht snel in 1 bepaalde richting, namelijk de mijne 😄
Bij zoveel instant liefde en genegenheid kon ik niet weigeren, ik zal dus met veel plezier jullie ploegleider/coach/nieuwsbrief-leuteraar/motivator/grootste fan zijn.
Op zich verandert er eigenlijk niet veel: ook de nieuwe voorzitter ga je niet op een fiets zien tijdens het voorlaatste weekend van juni wegens op Graspop. Hij verdwaalt ook graag in een boek, en is weleens terug te vinden in ons stamcafé.
Kleine verschillen zijn er natuurlijk wel: ik heb misschien een iets uitgebreidere natuurlijke bescherming tegen de kou, en ik geraak net (maar dan ook heel net) ietsje trager een berg omhoog 😆
Rest mij nog om een zeeeeer grote merci te zeggen: MERCI TOM, voor de heel fijne afgelopen jaren!

Genoeg geleuterd, over naar de belangrijkste bijzaak: fietsen!
Eerst al even publiciteit maken voor de rit van zondag 14 april. Zoals aangekondigd bij de start van het seizoen, zal dit een verbroederingsrit zijn met onze nieuwe vrienden van Klub Noord. Meer details volgen nog, maar misschien toch eentje om extra aan te stippen in de agenda.

En dan de rit van komende zondag. De natuur heeft besloten om dit jaar uitzonderlijk vroeg te ontwaken, dus daar moeten we ons van dichtbij van vergewissen. We duiken de Kalmthoutse Heide in, om al het ontluikende groen te aanschouwen.
Belangrijk daarbij : dit is een nieuwe route, behalve dan door regionale held Kurt S. Hij deelt graag zijn diepe kennis van de streek met ons. Vergeet dus niet de meest recente GPX op je toestel te zetten. Je vindt die hier. Het principe van een iets lager gemiddelde met een tweetal snelle stukken blijkt goed te werken. Kurt stelt de volgende voor : de Verbindingsweg en de Sionkloosterlaan. Ik vind die niet terug bij de segmenten op Strava, dus Kurt mag zondag telkens het startschot geven dan ;-).

Vertrek wederom om 9u30 aan Bar Leon. Tot dan!

Davy F (nieuwe voorzitter), Kurt S (regionale de l’etappe) en Tom L(ex)