Week 3 : De Rupelcuesta’s

Dag kinderen van de Leon,

Week 3 alweer. Het gaat vooruit. Nu een deel van ons peloton gezegend is (of toch hun fietsen), wordt het tijd voor de eerste hoogtemeters : we rijden naar Boom en gaan voor de dubbele beklimming van de iconische Bosberg. 

kaartje

Voor de aanloop hoeft u niet bang te zijn: we trekken via de fietsostrade naar Duffel. Ergens daar komen we het eerste snelle stuk tegen, voor de mannen/vrouwen met de langere adem : hier. Daarna wordt het echt plezant : we kronkelen langs landelijke wegen naar  Rumst en Boom waar we dus de Bosstraat op knallen. Eens boven, draaien we iets verderop naar links op wat mooie bochtjes te draaien in de Schorre. Daarna zoekt u de juiste uitgang (tip : een grote rioolbuis) en trekken we weer naar de Bosstraat om die definitieve KOM neer te zetten. Ziehier hoe dat segment eruit ziet

hoogtemeters

Hierna tuffen we voldaan weer terug naar Bar Leon, om ter voorbereiding op de week erna in de trappisten te duiken.

O ja, het vertrekuur zondag : 09.30 uur. Tot dan!

Tom