Deprecated: Required parameter $unikey follows optional parameter $newstate in /customers/d/d/f/bikeleon.be/httpd.www/wp-content/plugins/alo-easymail/functions/alo-easymail-subscribers.php on line 78 Twee ritten twee (en ook een beetje over eten) – Bike Leon Borgerhout

Twee ritten twee (en ook een beetje over eten)

Dag kinderen van de Leon,

Eerst even uw aandacht voor het volgende. Er zijn tot nu toe nog maar tien inschrijvingen binnen voor het etentje bij Pepper & Mint op 16 maart. Daarmee gaan we Hilde niet in de keuken krijgen. Ik wil deze week nog zeker 10 extra mails krijgen met inschrijvingen. Je gaat zelden zo lekker gegeten hebben. Hup, vingers op het toetsenbord en mailen naar tom@bikeleon.be.

En dan het fietsen. We zijn nog maar aan week twee toe, en we stellen u alreeds een lange én een korte rit voor. Wie dit jaar nog straffe plannen heeft (marathonritten, zware klimmen, grillige afdalingen, het RGMC winnen,…) kiest best voor de lange rit. Die gaat namelijk gepaard met een fietswijding in Klein Sinaai. Dan is uw trouwste vriend meteen gezegend voor de rest van het jaar. Totale afstand van deze rit : 88 km, dus dat is – hoewel nog vroeg in het seizoen – best behapbaar. U vindt de gpx hier. Onze, neen, dé Parcoursbouwer vond op deze route niet meteen een geschikte plaats voor een snel stuk, maar uiteraard is er wel de eindspurt in Spoor Oost. Vertrek voor deze rit : 09.00 uur aan Bar Leon.

Het alternatief is onze klassieker op linkeroever,  voor een rit van 64  km (GPX daar). Starten doen we langs de voetgangerstunnel en het Burchtse Weel. Via boerenbaantjes bereiken we tussen Steendorp  en Temse een stukje inheems Toscane. Als het goed zit, zouden de fruitbomen er ondertussen in bloei moeten staan.

Op de terugweg volgen we grotendeels de jaagpaden langs de majestueuze Schelde. De koerspaarden mogen los tussen de veren van Bazel en Kruibeke. Houd u klaar voor een kleine 4 km met een hoog links-rechts-op-af-gehalte. Als we allemaal flink zijn onderweg, kunnen we op ‘Park’ spoor Oost ook nog een eindsprint trekken. Vertrek voor deze rit : 09.30 uur aan Bar Leon.

Wie weet komen de twee groepen elkaar onderweg wel tegen, en anders wel in de bar.

Dat was het. Tot zondag, om 09.00 en 09.30

Tom, Jan en Nick