Belangrijk nieuws over Bormio/ de Stelvio. En week 33

Beste Bike Leonners, 

Jullie weten dat we volgend jaar tien jaar bestaan en dat we daarom op reis gaan naar Bormio en de Stelvio, en wel van maandag 3 juli tot en met zondag 9 juli. 

Afgelopen week zat de werkgroep samen. Belangrijkste conclusie na zesentwintig Orvallen: het is lastig om te beginnen met de praktische voorbereiding als we niet weten met hoeveel we precies zijn. 

Daarom: graag 200 euro storten tegen 24 oktober ten allerlaatste als je mee wil. Dit kan op rekening van Bike Leon BE08 9731 9173 7813 met vermelding “Bormio + naam”.  

Stuur ook een mailtje naar info@bikeleon.be om te laten weten dat je ingeschreven bent. Geef dan ook even aan of je een auto ter beschikking hebt voor de week, en zo ja: hoeveel volk + fietsen kan jij meenemen? Geef ook aan of je graag partner en/of kinderen meeneemt en of je wat vroeger wil vertrekken of later toekomen (zie hieronder).  

We snappen dat het lastig is om geld te storten als alles nog niet in kannen en kruiken is. Tegelijkertijd is het ook moeilijk om accommodatie te regelen als we niet weten of we met tien of twintig zullen zijn. 

Dus: Show us the money! En dan regelen wij de rest. 

Groeten, 

Werkgroep Stelvio 

 

Misschien ook al een antwoord op uw prangende vragen: 

Is 200 euro niet heel weinig om een week te gaan fietsen in Italië?  

Klopt. We rekenen op een totaalbudget van 700 à 1000 euro voor transport, verblijf, ontbijt en avondeten. Wanneer de rest van het geld gestort moet worden, hangt af van de betalingsvoorwaarden van het verblijf. 

 

Wie mag er mee? 

Iedereen die al eens heeft meegefietst met Bike Leon. Moesten er mensen zijn die graag hun partner en/of kinderen willen meenemen, dan valt daar zeker over te praten. Laat dat dan even weten bij je inschrijvingsmailtje. 

Waar gaan we slapen? 

Dat weten we dus nog niet goed. We hebben de opties van een chalet en een hotel besproken, en geven de voorkeur aan een chalet waar we zelf koken, maar heel veel opties lijken er niet meer te zijn. Als we geen chalet vinden, zou het ook een hotel kunnen worden, eventueel met halfpension. Daarom: snel actie.  

Heeft het zin om mee te gaan als ik niet graag bergop fiets? 

Volgens Bas Tromp wel. Rond Bormio heb je een overdosis aan prachtige cols: de Stelvio! De Gavia! De Mortirolo! Toch zullen we niet elke dag één of meer zotte klimmen doen. Vanuit Bormio zullen we bijvoorbeeld ook wel op een dag de Torre di Fraele beklimmen. Een prachtige beklimming van 600 hoogtemeters met 21 haarspeldbochten. Boven heb je de keuze tussen twee fijne restaurantjes aan het meer voor het middageten. Daarna gaat het bergaf ttot aan het verblijf. Om maar te zeggen: het leven is meer dan fietsen alleen. 

Fietsen we altijd samen? 

Nee. We teren hiervoor de ervaringen uit de Vogezen. Sommige dagen zullen we samen fietsen. Andere dagen laten we de zotte mannen eens volledig losgaan, en kiezen de slimmeriken ervoor om het net wat rustiger te doen.  

Heeft het zin om mee te gaan als ik een zware, stalen fiets heb zonder bergvitessen? 

Geen zorgen, Kasper, je kan ter plekke ook een fiets huren.  

Kan ik niet vroeger vertrekken of langer blijven? 

Dat kan. Wij regelen het verblijf van maandagavond tot zondagochtend. Idee is om op maandag heen te rijden en op zondag terug. Vroeger vertrekken kan uiteraard. Later terugkomen ook. We moeten gewoon zien dat het vervoertechnisch allemaal uitkomt. Daarom: laten weten graag. 

Ik twijfel mee te gaan. Kan ik niet nog wachten tot de afrekening van de gas in november? 

Moeilijk. Na 24 oktober proberen we zo snel mogelijk accommodatie te regelen. Moesten daar nog vrije plekjes zijn, kan je nog mee. Moest dat vol zitten, dan heb je pech. Snoppie snoppie.  

ZONDAG

En dan nu zondag. Het wordt een weekje nazomer. Droog, geen onaangename temperaturen… Tijd om de leute van de kiezelpaden door de Kempense bossen op te zoeken. Het verste punt van de route ligt aan de Konijnenberg in Vosselaar. 

De lange route telt 102 km (GPX hier), waarvan 13 kilometer over kiezelpaden. Vertrek om 09.00 aan Bar Leon. De korte route is goed voor 63 km (GPX daar). Vertrek om 10.00 aan Bar Leon. Angst voor de kiezelpaden is nergens voor nodig. Ze zijn allemaal goed te doen met de koersfiets. Je gaat geen dikkere banden moeten leggen of zo. Een bel kan wel nuttig zijn. Het wemelt daar namelijk van de permanents op weg naar hun zondagochtendkoffie met stuk taart. 

Tot zondag!

Tom en de werkgroep Stelvio

foto : toerisme Vosselaar