Bike Leon week 3 : de Rupelcuesta’s

Gegroet  Leonners,

Deze week zondag, om 09.00 uur : de Rupelcuesta’s.

de Rupelcuesta’s

Beschouw het als een voorbereiding op het Vogezenweekend : we trekken deze week naar Boom  en gaan voor de dubbele beklimming van de iconische Bosstraat.

Geen schrik voor de aanloop : we trekken via de fietssnelweg naar Duffel. En dan wordt het echt plezant. We gaan via wat landelijker wegen kronkelen naar de Bosstraat. Na de eerste beklimming draaien we linksaf en draaien en keren we wat in de Schorre. Daarna zoeken we naar de juiste uitgang (tip : een grote rioolbuis) en gaat het weer richting Bosstraat op zoek naar de definitieve KOM.

De link naar de GPX vindt u hier.

Nog even een huishoudelijke opmerking. Dat in groep rijden liep alweer een stuk vlotter dan week 1, een eenzame lekke band niet te na gesproken.

wachten op het vervangen van de lekke band

Wel niet geheel onbelangrijk : als je een muts opzet, voel dan voor je naar de Leon vertrekt nog even op je hoofd of daar ook een helm bovenop staat. Belangrijk voor de veiligheid. Er is meestal wel iemand die nog een extra helm heeft liggen, maar toch : check even. Ps : dit geldt ook als je géén muts op hebt staan. Kortom, de enige verplichting bij Leon : we dragen een helm.

Dat was het voor deze week.

Tot zondag,

Tom