Bike Leon 2 : Over ‘t water

Leon,

De openingsrit zit er ondertussen op. U was redelijk massaal aanwezig, ook op de afterparty in onze stambar. Merci voor de foto, Enzo!

De Afterparty – iets te vroeg terug

Nu zondag gaan we het water over en zoeken we het op Linkeroever voor een rit van 64v km (gpx : hier). Starten doen we langs de voetgangerstunnel en het Burchtse Weel. Via boerenbaantjes bereiken we tussen Steendorp (waarom moet ik bij die naam altijd aan de Flintstones denken?) en Temse een stukje inheems Toscane. Als het goed zit, zouden de fruitbomen er ondertussen in bloei moeten staan.

Op de terugweg volgen we grotendeels de jaagpaden langs de majestueuze Schelde. De koerspaarden mogen los tussen de veren van Bazel en Kruibeke. Houd u klaar voor een kleine 4 km met een hoog links-rechts-op-af-gehalte. Als we allemaal flink zijn onderweg, kunnen we op ‘Park’ spoor Oost ook nog een eindsprint trekken. 

Afspraak : 08.50 uur aan Bar Leon. t Is te zeggen, iets verderop, aan de boom en de fietsenstalling (tegenover het huis van uw voorzitter), zodat we de buren niet wakker maken.

Wat aandachtspunten :

-Communicatie in de groep (en al helemaal als ze behoorlijk groot is) is cruciaal. Wijs elkaar op putten, takken, steentjes op de baan. Roep door van links naar rechts en van boven naar onder en van voor naar achter. Om de integratie van de nieuwkomers te bevorderen, bieden we u een korte verklarende woordenlijst aan. 

-“kant” is een (al dan niet bewegend) obstakel aan de rechterkant. “Tegen” is een hindernis aan de linkerkant. “Rijd maar door, er komen geen auto’s aan” klinkt onderweg als “yoew”. “Plat” is plat. “Paaltjes” zijn paaltjes. “Otto” is Otto. 

-Als we met meer dan 15 zijn mogen we van de wetgever op de baan fietsen. Dikwijls is dat veiliger dan het fietspad. We zijn wel verplicht om in groep te blijven. Dit is dus niet het moment om te demarreren. Als de koptrekkers op de baan rijden, gaat iedereen op de baan. Als zij voor het fietspad kiezen, blijft iedereen op het fietspad. Wat er ook gebeurt : we blijven in groep.

-Koersen beperken we elke week tot één of twee veiligere stukken. Deze week is dat dus het lange stuk langs de Schelde en een koper stuk in Spoor Oost. Degenen die het onderweg lastig hadden, rijden hier best op hun gemak op wat te recupereren. Op het einde wordt er namelijk – uiteraard – op iedereen gewacht. Houd er – zeker bij die snelle stukken – rekening mee dat de weg niet voor ons is afgezet. Kinderen hebben altijd voorrang. Volgens onze statuten remmen we ook voor dieren.

Tot zondag!