Het terras! De zee! Het BelsLijntje!

Leon (M/V/X),

Laten we beginnen bij de belangrijkste zaken, namelijk het einde. Dat van onze wekelijkse rit. Dat kan vanaf zondag weer zoals het hoort : op het terras van Bar Leon. Breng voldoende centjes mee om de trappisten te betalen (en volg de instructies op van de mensen die er aan het werken zijn). 

Zal het zo laat worden?

De uitbater 😉

Op dat terras kan u het bijvoorbeeld hebben over het laatste weekend van juni, wanneer een pelotonnetje Leonners de oversteek zal maken van de zee naar de Botrange. Met 16 (!) vertrekken we aan zee. Eens in Antwerpen, zo ergens in de buurt van het terras (zie ook hierboven), komt er een verversing in het contingent rijders. 4 onder u vinden het wel goed zo, 7 paar nieuwe benen sluiten aan, zodat u met 19 (!!) verder rijdt naar de Botrange. Uw bestuur gaat binnenkort in (terras)conclaaf om de logistieke horror die hiermee gepaard gaat gaan op voorhand te neutraliseren. Voor meer details wordt het wachten op de witte rook.

Nu zondag dan. We gaan nog niet klimmen (dat is voor volgende week), maar u kan toch al een beetje oefenen voor dat Botrange-weekend. De rit van deze week werd namelijk, net als de Botrange-rit, uitgetekend door Tom VR. U kan dus alvast een voorproefje nemen op wat hij voor u in petto heeft. We rijden naar Baarle Hertog/Nassau, en dat over Kapellen, Heide, Wuustwezel (zijn brandend natuurgebied), Hoogstraten (de aardbeien) en Wortel (zijn kolonie). In Baarle duiken we het Bels Lijntje op, een voormalig treinspoor tussen Tilburg en Turnhout.

De Kolonie

Het Bels Lijntje

In Turnhout draaien we rechtsaf en gaat het in gestrekte draf (al ziet het er momenteel naar uit dat het wel met tegenwind zal zijn) langs de vaart terug naar onze stal. 115 km staat er daarna op uw teller (GPX hier). Als u denkt : 115 km? Zot! , dan hebben wij voor u uiteraard ook een kortere route voorzien (GPX hier). Je draait dan in Wuustwezel af richting vaart en rijdt zo linea recta naar Bar Leon. 61 km heb je dan gedaan, genoeg op op je lauweren te rusten en die trappist te laten smaken. 

Niet geheel onbelangrijk, omdat we weer in grote groep rijden: we passen het tempo aan elkaar aan. Eigenlijk is het simpel : het terras gaat open om 13.00 uur. Het wordt goed weer. We willen wel plaats op het terras. dus moeten we op tijd terug zijn. Dat betekent : exact 29 km/u gemiddeld neerzetten. Dat is doenbaar, zo bleek uit de verkenning woensdag Voorwaarden : start stipt om 09.00, lekke banden en valpartijen zijn uit den boze.

Uiteraard zijn er weer 2 plekken om de benen helemaal los te gooien : hier

En doe ook maar hier.

Tot zondag, voor een stipte start om 09.00 of 10.00.

Tom