Rit 10 : Een Grensgeval

Leon (M/V/X),

We beginnen met een aantal huishoudelijke mededelingen :

  1. De klok tikt genadeloos verder. Schrijf u nog snel in als u mee wil van het zeetje naar de Botrange. Vergeet de Epic 200 of 300, dit is de real stuff. U heeft nog tijd tot en met woensdag 05/05, dan gaan de inschrijvingen onherroepelijk dicht!
  2. U las een nieuwsbrief of wat geleden ongetwijfeld met veel interesse het krantenartikel over Kurt A en Velodepot. Wel: bekijk even likkebaardend het pareltje op de link hier, vooral als u zo om en bij de 160 cm meet (of iemand kent van die hoogte).

U hoorde het ongetwijfeld : we mogen weer een poging doen om langzaam terug te keren naar business as usual. Er komen enkele versoepelingen aan, en voor ons telt vooral : we mogen weer in groepjes van 10 rijden. We gaan dat nu zondag dan ook doen. Dat betekent wel een paar aanpassingen : we verdelen ons niet meer in snellere en iets rustiger trosjes, maar rijden volgens het concept : met 10 uit, met 10 thuis. De nadruk verschuift dus van redelijk HARD rijden naar REDELIJK hard rijden. De snelste m/v/x laten het tempo wat zakken, de traagsten schroeven het een beetje op, en ergens tussen de 28 en de 30 gemiddeld vinden we elkaar weer. Uiteraard voeren we opnieuw de klassieke stukjes koers in op de daarvoor aangeduide stukjes.

Volgens de letter van de wet zijn grensoverschrijdingen weer toegestaan, maar tegelijk roepen zowat alle regeringen op om dat vooral niet te doen. Wij lossen dat op op zijn Bike Leons : we gaan wat snuffelen aan de grenzen, maar blijven wel braaf aan onze kant. Dat kan wél even prikken, zo merkte ondergetekende tijdens de verkenning. In Putte-Kapellen zijn aan de rechterkant van de weg de terrasje namelijk open. Aan de linkerkant niet. Uw hoofd afwenden kan een oplossing zijn.

De benaming van de route mag wel duidelijk zijn : noem het gewoon een Grensgeval.

Vorig jaar speciaal uitgetekend door Nick om te gaan kijken naar de betonblokken, containers en politiepatrouilles aan de grenzen. Dat is allemaal verdwenen ondertussen, maar wat wel overblijft : een wondermooie route  – waar Nick nog een paar kleine wijzigingen aan deed. Zet dus best de nieuwe versie , lang (gpx hier) of kort (gpx hier) op uw toestel. Wij raden u ten zeerste aan om voor de lange versie te kiezen.

De snelheidsduivels kunnen hun ros 5,15 kmlang de vrije teugels geven op de Kalmthoutse heide (als je hier de KOM wil pakken, die staat op naam van David Van der Poel, met 56,9 per uur), en daarna nog een keer hun benen teisteren op het stukje fietsestrade van het Station van Ekeren tot het Station Luchtbal.

Dat was het.

Tot zondag, 08.50 en 09.50.

Tom